Arrenquen els Pressupostos Participatius de Barri 2020-21 amb canvis importants en l’organització

07/02/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament ha iniciat al febrer la tercera edició dels Pressupostos Participatius perquè els santcugatencs puguin decidir el futur de més de 2 milions i mig d’euros corresponents als comptes municipals de 2020 i 2021. Aquests pressupostos s’han engegat amb novetats importants en l’organització.

pressupostos-participatius2020-2021
Fotografia de l’Ajuntament dels membres de l’equip de govern a la plaça del Coll

Les novetats dels Pressupostos participatius 2020-2021

En aquests pressupostos només podran presentar i votar les propostes de cada barri els empadronats a la zona.

Publicitat

Les quantitats econòmiques dels Pressupostos Participatius i la lliure disposició dels consells de barri se sumen i es treballaran conjuntament per facilitar la participació.

El procés començarà amb una fase de diagnosi per valorar l’estat de cadascun dels barris, quines necessitats hi ha i com es vol que siguin els barris els pròxims anys.

Aquesta fase ha de servir per definir un Programa de Barri que marqui unes línies estratègiques per a cada àmbit territorial i que orienti les propostes dels projectes participatius, la feina del Consell de Barri i el Pla d’Actuació Municipal que està elaborant el Govern per aquest mandat.

Publicitat

En el nou procés de participació hi haurà més implicació dels consells de barri. Cada consell de barri participarà en la dinamització i el desenvolupament del procés dels Pressupostos Participatius de Barri en el seu àmbit.

Per últim, en els nous pressupostos participatius es buscarà augmentar la diversitat dels projectes. En aquest sentit, l’Ajuntament ha explicat que tot el procés girarà al voltant d’uns eixos temàtics per motivar el debat i incentivar una major diversitat en la presentació de propostes.

El calendari dels Pressupostos participatius

Els pressupostos participatius arrenquen amb una enquesta que es tancarà el 16 de febrer al portal decidim.santcugat.cat i tallers de debat ciutadà en cada barri.

Al maig es podran presentar les propostes i durant els mesos de juliol i setembre es faran tallers per treballar i prioritzar les propostes que vagin a votació.

La votació de les iniciatives presentades serà el mes de novembre d’aquest any.

Tant la presentació de propostes com les votacions es podran fer per internet, a través de la plataforma de participació decidim.santcugat.cat, com en paper, en els punts habilitats a cada barri.

Feu un comentari