Arrenca la XXII Biennal d’art contemporani català proclamant “la força de l’art” en temps de pandèmia

11/03/2021 – Redacció /

“En temps de pandèmia la força de l’art”. Aquest és el leitmotiv de la XXII Biennal d’Art Contemporani Català, ajornada des de l’any passat per la crisi sanitària i que ja s’ha estrenat a l’Espai Isern Dalmau-Fundació Lluís Coromina de Barcelona. Aquesta edició és especial i homenatja els 591 artistes que hi han participat en quaranta-tres anys d’existència de la biennal. L’exposició inclou obra d’Ignasi Aballí, Tom Carr, Lúa Coderch, Xavier Escribà, Lourdes Fisa o Perejaume. A partir del juny Sant Cugat acollirà una segona mostra amb altres artistes significatius d’aquests anys com Carmen Anzano, Martín Carral, Pep Codó, Neus Colet oi Maria Fabre. Així mateix, també s’ha fet una selecció dels escrits dels diferents jurats que hi han participat i que també trobarem en l’espai expositiu. En el jurat de la biennal hi ha participat crítics i historiadors com Arnau Puig, Daniel Giralt-Miracle, Pilar Parcerisas, Albert Mercadé, Conxita Oliver, entre altres.

biennal-art-contemporani-catala2018
Biennal d’art contemporani català 2018

La Biennal també ha fet un encàrrec videogràfic a l’artista Joan Fontcuberta, que mostrarà mitjançant dues pantalles gegants una obra que reflecteix els 591 autors que hi han participat. És una obra d’homenatge però també “de reciclatge crític”, en paraules de Fontcuberta. La peça converteix la història mateixa de la Biennal en un material de treball passat pel sedàs del motor de cerca de Google. El resultat és el rastre (parcial) que queda a Internet dels artistes participants a partir de la primera pàgina de resultats que s’obté de cada un.

Publicitat

La mostra de la XXII Biennal d’art contemporani català (2020) va néixer a Sant Cugat de la mà de Josep Canals i en aquesta nova etapa que ara comença compta amb la supervisió del crític d’art i editor de Bonart Ricard Planas.

Publicitat

Feu un comentari