Arcadi Oliveres serà nomenat fill predilecte de Sant Cugat

17/02/2021 – Tina Forest Illas /

Arcadi Oliveres, activista, economista i professor santcugatenc, serà nomenat fill predilecte de Sant Cugat. El ple municipal de l’Ajuntament ha donat llum verda a una declaració de la Junta de Portaveus per iniciar els tràmits del nomenament. L’alcaldessa, Mireia Ingla, confia que es podrà fer oficial el nomenament de cara al mes de març.

Font: ACN

Amb aquest reconeixement es vol posar en valor la feina d’Arcadi Oliveres en la defensa dels drets humans i les llibertats, així com tota una vida dedicada a la defensa de la pau i la justícia social.

Publicitat

L’alcaldessa ja li ha traslladat la decisió del ple a Arcadi Oliveres, que ha manifestat que “no és mereixedor” d’aquest reconeixement.

Arcadi Oliveres resideix a Sant Cugat, i ha estat vinculat al municipi durant anys, on ha dut a terme diferents iniciatives, com per exemple, la fundació de la Universitat Internacional de la Pau el 1984, juntament amb Frederic Roda Pérez i Adolfo Pérez Esquivel; o amb el projecte “Teixint Xarxes”, amb el qual ha passat per diversos instituts santcugatencs on ha fet reflexionar els joves sobre la injustícia i la vulneració de drets humans.

La de fill predilecte és una de les màximes distincions honorífiques que atorga Sant Cugat. Abans que ell, hi ha hagut altres persones a qui també se’ls ha donat aquest reconeixement, com per exemple Montserrat Obiols i Carmen Rojo el 2019 o Gabriel Ferrater el 2018, entre d’altres.

Publicitat

2 comentaris a “Arcadi Oliveres serà nomenat fill predilecte de Sant Cugat”

  1. Descansi amb pau el Gran mestre de la PAU i humanista per la sensillesa de la seva vida , Sempre amb nusaltres Gracias Mestre

    Respon
  2. Descansi amb pau el Gran mestre de la PAU i humanista per la sensillesa de la seva VISCA LA TERRA vida , Sempre amb nusaltres Gracias Mestre

    Respon

Feu un comentari