Site icon TV SantCugat.cat

Aragonès proposa que la Generalitat es personi com a acusació particular en el ‘cas 3%’

03/08/2020 – ACN

El vicepresident considera que “s’ha d’anar fins al final per recuperar fins l’últim euro”ACN Sant Cugat del Vallès .

– El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, proposa que la Generalitat es personi com a acusació particular en el ‘cas 3%’ de presumpta corrupció, que afecta l’antiga CDC, el PDeCAT i diversos membres d’aquests partits.

Publicitat

Pere Aragonès, amb l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, en la seva visita a la ciutat el 2 d’agost. ACN

La decisió arriba després que aquesta setmana hagi finalitzat la interlocutòria del jutge Jose de la Mata, que posa fi a la investigació que va arrencar el 2015. “Si hi ha hagut algun perjudici públic dels recursos hem d’anar fins al final”, ha apuntat el republicà, que ha apel·lat a la “responsabilitat” institucional: “No entendríem que es fes una altra cosa”. Ha dit que traslladarà la petició a tots els àmbits de l’executiu i s’ha mostrat convençut que obtindrà la “complicitat” de la resta de representants públics. Pere Aragonès ha destacat que un cop acabat el procediment judicial, hi ha indicis que apunten a una sèrie d’obres públiques implicades en el presumpte cas de corrupció. Ha considerat que són les administracions les que han de vetllar perquè tots els diners públics tornin a les arques d’on van sortir.

Tot plegat després que l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès anunciés divendres la seva intenció de personar-se com a acusació particular en aquesta causa, en considerar que n’ha sortit perjudicat.

“La Generalitat també ha de personar-se, perquè si hi ha hagut algun perjudici públic hem d’anar fins al final”, ha apuntat el republicà. Així, ha avançat que en les properes setmanes es treballarà “internament per fer aquesta personació i defensar els interessos dels ciutadans”. 

Publicitat

Des del seu punt de vista aquesta és la responsabilitat de l’executiu català. “No entendríem que féssim una altra cosa”, ha explicat Aragonès. És per això que traslladarà aquesta petició a tots els àmbits del Govern que tenen competències que es podrien haver vist afectades per aquest presumpte cas de corrupció.

Del llistat, que suma almenys 31 adjudicacions d’obra pública sospitoses entre el 2008 i 2012, n’hi ha diverses que suposen un greuge econòmic per a l’administració. El vicepresident avala que s’analitzi el “grau de perjudici” que pot haver afectat la Generalitat, amb una estratègia de defensa d’acord amb els recursos jurídics de què es disposa. “Hem de fer el possible perquè els diners tornin al servei de la ciutadania i de les persones, i que puguin ser invertits en aspectes com escoles o seguretat” ha afegit.

En aquest sentit, ha destacat que està convençut que s’arribarà a un acord des del Govern per tirar endavant la defensa: “Segur que compto amb la responsabilitat i la complicitat de tots els responsables públics de la Generalitat”, ha conclòs.

Afectació local

Precisament Sant Cugat del Vallès va decidir fer el pas aquesta setmana i personar-se com a acusació particular. De fet, dijous mateix, l’alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), va traslladar als Mossos d’Esquadra informació relativa a les inversions que s’havien fet a la localitat, una petició que venia derivada directament de Fiscalia.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, amb l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, al claustre del Monestir de Sant Cugat. Imatge del 2 d’agost de 2020. ACN

Ingla es mostra satisfeta perquè no només els seus dos socis de govern, PSC i CUP, hagin avalat a la decisió presa per defensar la ciutat. “És un tema de responsabilitat que ja ha exercit l’Ajuntament de Sant Cugat, i hauríem de fer-ho totes les forces polítiques, motiu pel qual celebrem que Junts per Sant Cugat s’hi hagi afegit”, ha apuntat. 

Ha recordat, però, que el ple municipal del mes de maig va aprovar una moció relacionada amb el ‘cas Palau’, que rebutjava la corrupció política i demanava que els regidors i regidores de CDC del període afectat assumissin responsabilitats. En aquell moment Junts va votar-hi en contra. “Em sembla molt bé que hagi corregit el seu posicionament, perquè hem de ser escrupolosos i condemnar la corrupció”, ha afegit Ingla.

Exit mobile version