46 detinguts per robar a domicilis a Sant Cugat durant el 2020

24/03/2021 – Redacció /

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Cugat i la Policia Local van informar que els delictes de robatori amb força a empresa i a domicili durant el 2020 es van reduir a la ciutat, concretament hi ha una reducció del 46% i del 41% respectivament respecte a l’any anterior.

Els robatoris amb força domicili baixen per tercer any consecutiu després de 13 anys de pujada i la reducció respecte al 2017 és d’un 61%. Malgrat això, els detinguts per aquesta tipologia delictiva es manté alt. A més, de les 46 persones detingudes per robatoris a domicili 16 van ingressar a presó.

Publicitat

A tots els barris s’ha reduït aquests delictes entre un 24% i un 52%, excepte el barri de Les Planes que va patir un sol fet l’any passat i 5 fets enguany. A Nucli, Mira-sol i La Floresta baixen aquests delictes per tercer any consecutiu i a Valldoreix per segon any.

Els furts, els robatoris amb força a empreses i els robatoris a l’interior de vehicle són els únics fets delictius que van pujar l’any passat i que, en canvi ara s’han reduït significativament.

Es dona la circumstància que, les estafes, malgrat el que es podria pensar, s’han reduït un 4% tot i el context de pandèmia.

Publicitat

Arran de la preocupació que genera aquesta tipologia delinqüencial i malgrat la reducció de fets, s’han creat grups de treball específics entre Mossos i la Policia Local per encarar-la i mantenir la corba a la baixa. La coordinació i la col·laboració entre els dos cossos policials del territori forma part d’aquest pla que té per objectiu neutralitzar les accions dels delinqüents en aquest àmbit.

Feu un comentari