200 santcugatencs es manifesten contra la repressió i la violència policial

24/02/2021 – Tina Forest Illas /

Unes 200 persones s’han manifestat a Sant Cugat per protestar contra “la violència policial i l’abús judicial”. La manifestació ha començat a les set de la tarda a la plaça d’Octavià, i ha recorregut els carrers de la ciutat fins arribar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra amb càntics contra el cos policial com “vergonya em faria ser policia”.

Els manifestants han llegit un manifest on han condemnat la repressió policial durant les protestes de suport a Pablo Hasél, que qualifiquen de no ser “normal, ni tranquil·la, ni pacífica”. També han reclamat la llibertat de totes les detingudes.

Publicitat

Al costat de la comissaria s’hi han desplegat diverses dotacions d’antiavalots, però finalment no s’han produït incidents.

Durant la protesta també s’han cremat diverses fotografies del rei, d’agents de la BRIMO i de diversos polítics.

Aquesta manifestació arriba després que detinguessin, el passat dissabte, a tres persones de Sant Cugat, quan tornaven de les protestes de suport a Pablo Hasél. Van passar la nit de dissabte a diumenge a la comissaria de Les Corts, i els dos dies següents desenes de santcugatencs es van desplaçar fins a Barcelona per donar-los suport. El mateix dilluns les van deixar en llibertat.

Publicitat

El grup municipal de la CUP també ha mostrat el seu suport amb els joves santcugatencs que van detenir el cap de setmana. En un comunicat han condemnat i exigit “la fi de la repressió i la violència policial” i han reclamat la dissolució de la BRIMO.

Feu un comentari