200 persones es concentren davant de l’ajuntament per solidaritzar-se amb el poble de Palestina

24/05/2021 – Redacció /

Unes 200 persones es van concentrar el dissabte a la tarda davant de l’ajuntament per solidaritzar-se amb el poble de Palestina, denunciar “l’actual massacre israeliana contra el poble palestí” i demanar la fi del conflicte armat. L’acte va ser organitzat per diferents entitats de la ciutat, entre elles Arran Sant Cugat, el Centre Islàmic del Vallès, la Xesca o Hora Bruixa. La concentració tenia el lema de “73 anys d’ocupació, 73 anys de resistència“.

Concentració davant de l’ajuntament

Aquesta escalada en el conflicte deriva de les protestes dels palestins a Jerusalem contra el desnonament de diverses famílies a l’est de la ciutat per donar-les a colons israelians així com la presència de la policia israeliana prop de l’esplanada de les Mesquites, lloc de culte per als musulmans que en aquells moments celebraven el Ramadà.

Publicitat

Després de setmanes de xocs amb la policia i centenars de ferits, Hamas va llançar 200 coets a la ciutat sagrada provocant sis ferits entre els civils. Com a represàlia, l’exèrcit israelià va atacar la franja de Gaza. L’enfrontament ha deixat més de 200 persones mortes a la Franja de Gaza i unes 2.000 ferides. Per la part israeliana s’ha informat de 12 víctimes. Aquest 2021 fa 73 anys de l’ocupació de Palestina per part d’Israel. 

Publicitat

Feu un comentari