12 denúncies a bars i restaurants i 7 a santcugatencs per incomplir les mesures anti-covid

21/01/2021 – Tina Forest Illas /

Els Mossos d’Esquadra han interposat un total de 19 denúncies per no respectar les mesures per frenar la covid-19. 7 d’aquestes són a particulars, per saltar-se les restriccions de mobilitat sense justificació, però el gruix de les denúncies, 12, s’han fet a bars i restaurants.

imatges-del-seguiment-dels-mossos-desquadra-al-partit-nastic-saragossa-35

Els Mossos expliquen que han inspeccionat un total de 7 restaurants, dels quals només un aplicava totes les mesures de manera rigorosa. Els altres 6 presentaven vulneracions.

Publicitat

Concretament s’han interposat:

  • 4 denúncies per excedir el 30% de l’aforament.
  • 4 denúncies per incomplir les distàncies mínimes de seguretat entre taules i persones.
  • 4 denúncies per excedir el nombre màxim de persones per taula.

Els Mossos asseguren que hi ha establiments que segueixen incomplint la normativa, i està previst que es tornin a fer inspeccions a la majoria de locals de la ciutat.

Mesures anti-covid a la restauració

Les últimes mesures aprovades per la Generalitat pel que fa a la restauració impliquen que els locals no puguin tenir més d’un 30% d’aforament. A més, només poden oferir servei de les 7:30h a les 9:30h, i al migdia, de 13h a 15:30h. Poden fer menjar per emportar fins a les 22h i a domicili fins les 23h.

Publicitat

La distància entre taules ha de ser d’un mínim de 2 metres i només hi poden haver un màxim de 4 persones per taula, tret que formin part del mateix grup bombolla. Aquestes mesures queden prorrogades, almenys, fins el 7 de febrer.

Feu un comentari