TV SANT CUGAT

Coneix de primera mà com Sant Cugat analitza les seves aigües residuals per detectar el coronavirus

11/06/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat va iniciar fa uns dies una prova pilot per detectar el coronavirus a les aigües residuals del municipi en col·laboració amb Aigües de Catalunya. Encara no s’han fet públiques les primeres dades d’aquesta anàlisi, però sí que hem pogut conèixer de primera mà com es realitzen.

Tècnics d’Aigües de Catalunya agafant mostres de les aigües residuals de Sant Cugat

El coordinador Tècnic Aigües de Catalunya, Íñigo Urruchi, ha explicat el següent: “estem prenent mostres puntuals de l’aigua residual per portar les mostres al laboratori i analitzar el virus SARS-COP-2, que és el que provoca la malaltia de la COVID-19”. Una operació que té una durada d’uns 15 minuts aproximadament.

Els mostreigs es realitzen en dos punts del clavegueram del municipi cada dos dies. Un mètode que permet recollir dades del 95% de les aigües residuals de Sant Cugat. Aquest protocol permetrà que durant quinze dies el model SARS-GOAnalytics faci un seguiment, i contribueixi a monitorar i diagnosticar de manera primerenca l’evolució de la malaltia al municipi.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va presentar fa uns dies aquesta prova pilot que du a terme Aigües de Catalunya. Aquesta setmana ha volgut acostar-se a unes de les zones del clavegueram on s’efectua l’anàlisi.

Mireia Ingla ha explicat als santcugatencs que Aigües de Catalunya va demanar a l’Ajuntament fer una prova pilot per “analitzar les aigües residuals i detectar COVID-19 el més precoçment possible” i va acceptar perquè l’equip de govern vol ser “un referent en la lluita contra COVID-19”.

Aquesta prova pilot a Sant Cugat que permetrà fer un seguiment dels rastres genètics del coronavirus que es trobin en l’aigua del clavegueram del municipi, i fer-ne un monitoratge amb el sistema SARS-GOAnalytcs, una eina capaç de detectar-la.

Aquest sistema desenvolupat per Aigües de Catalunya permet monitorar com s’està comportant la pandèmia i el que en aquests moments és especialment rellevant: es pot sectoritzar i controlar en l’àmbit de petites poblacions o fins i tot, a escala de barris. Tot això ha de permetre prevenir, alertar i anticipar-nos a un possible nou pic de la pandèmia que es pugui produir en els mesos vinents.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #105

Directe TV

Enquesta

Què et sembla que s'avanci la data d'encesa de llums de Nadal?

Subscripció a la revista online

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?