Ingredients:
8 calamars grans
½ kg de carn picada de vedella
2 ous durs
2 grans d’all
2 cebes grans
7-8 tomàquets madurs
1 vaset de brandi
Elaboració:
- Posar en un bol la carn picada, l’ou dur i l’all tallats ben petits. Salar i barrejar.
- Amb el calamar ja net, emplenar-ho amb el farcit, deixant un dit buit. Amb el farcit que sobri podem fer mandonguilles.
- Netejar, pelar i tallar la ceba i el tomàquet. Passar per la batedora fins que quedi una salsa de tomàquet.
- Escalfar una cassola amb un raig d’oli i abocar la salsa de tomàquet, els calamars farcits, les mandonguilles i les potes i les aletes del calamar, durant una hora aproximadament.
- A mitja cocció, afegir el vaset de brandi.
- Quan el calamar estigui tendre, retirar del foc.
El truc: No salar el calamar ni la salsa fins a l’últim moment. Evitarem que el calamar ens quedi dur.
Per evitar posar escuradents, podem donar mitja volta al calamar abans de farcir-lo. Amb la calor, el mateix calamar es tancarà evitant que el farcit sobresurti.