“Volem viure lliures de violències sexuals!”, lema d’enguany del 25-N a Sant Cugat04/11/2021 – Redacció

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha presentat el programa d’actes que s’ha organitzat a Sant Cugat amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de les violències envers les dones, el 25 de novembre. Enguany s’ha escollit com a lema “Volem viure lliures de violències sexuals!”.

 

 

Publicitat


 

 

 

 

 

 

 

 

 

El programa compta amb 25 activitats, el doble que les organitzades l’any passat. A més, com a principal novetat l’Ajuntament ha impulsat les jornades “Les violències sexuals. Una mirada multidisciplinar” que es faran el 22 i 23 de novembre a l’edifici de La Unió Santcugatenca. L’objectiu d’aquestes jornades és reflexionar, debatre i promoure accions de lluita davant les violències sexuals i abordar la realitat d’aquesta xacra social des d’una mirada multidisciplinar. D’altra banda, i com és habitual, l’acte institucional i la lectura de manifest tindrà lloc a la plaça de la Vila el mateix dia 25 de novembre.

Els actes començaran el dia 8 de novembre i finalitzaran el 15 de desembre. S’han programat xerrades, documentals, concerts, espectacles teatrals, tallers, caminades, cinefòrums, recitals i altres actes com una ballada de sardana. Algunes de les xerrades aniran a càrrec d’especialistes tan destacades com Vicki Bernadet (xerrada “Abús sexual infantil, un problema social”), la psicòloga Elisenda Vila (“Com detectar la violència masclista”) o l’advocada Sònia Ricondo (“Prevenció de situacions de violències sexuals digitals amb els fills i filles”).

Per organitzar aquest extens programa, s’ha comptat amb el suport d’entitats com l’associació Noestasola; l’Ateneu Santcugatenc; Hora Bruixa; l’UNIPAU; CooperAcció; La Ciranda; Refugees Welcome; l’Entitat Sardanista; la Xarxa Monestir-Sant Francesc; el Grup de dones canción sin miedo; Dones en creixement; o l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat.