Uns 600 nens i nenes de 5è i 6è de primària participen a la 2a Pedala Escolar

30/10/2019 – REDACCIÓ /

Uns 600 nens i nenes de 5è i 6è de primària de Sant Cugat han participat a la segona edició de la Pedalada Escolar. Es tracta d’una ruta circular que unirà les deu escoles de la ciutat que s’han inscrit: Pi Xandri, Collserola, Pureza de Maria, Gerbert d’Orlach, Joan Maragall, Pins del Vallès, L’Olivera., Ciutat d’Alba, Turó de Can Mates i Catalunya.

Publicitat

A més dels alumnes han participat també 45 mestres de primària de les deu escoles de la ciutat de les que tenen representant en el seminari de mestres d’educació física..

El recorregut circular de prop de 10 quilòmetres s’ha iniciat a dos quarts de deu a l’escola Pi d’en Xandri i ha anat enllaçant escoles fins que tots els alumnes s’han sumat. Un cop tots els participants eren a la marxa, s’han dirigit fins a la plaça de la Vila on l’alcaldessa, Mireia Ingla els ha rebut a l’ajuntament.

2apedalada-escolar
Fotografia de la 2a Pedalada escolar de Sant Cugat penjada a Twitter per @mireiaingla

Per garantir la seguretat s’ha comptat amb un important desplegament de policia local i protecció civil que s’ha encarregat d’anar tallant els carrers al trànsit. A més a més, la marxa ha comptat amb la col·laboració de la Unió Ciclista Sant Cugat.

Publicitat

Aquesta proposta, amb un caire clarament formatiu i de consciència com a possibilitat de mobilitat sostenible, compta amb el suport del seminari de mestres d’Educació Física i neix d’una iniciativa conjunta entre les àrees de mobilitat, seguretat ciutadana, educació i esports; Un treball transversal que dóna un valor educatiu al projecte, el de promoure la pràctica esportiva com a font de salut i de relació social entre els infants. Així com de promoure la mobilitat sostenible com a model saludable i baix en emissions.

Feu un comentari