Uns 250 santcugatencs voluntaris ajuden a persones grans o en risc que no poden sortir de casa

31/03/2020 – REDACCIÓ /

La Xarxa de Suport de Sant Cugat, una iniciativa solidària que va néixer amb la crisi sanitària del coronavirus de la mà de l’Aplec Jove, compta ja amb unes 250 persones voluntàries que ofereixen ajuda per a les persones grans o en risc i a totes aquelles famílies que no poden sortir de casa. Es tracta de voluntaris que estan disposats a donar un cop de mà a on calgui a Sant Cugat.

Cartell de la Xarxa de Suport de Sant Cugat

A més, una vintena de persones col·labora repartint les targetes moneder per les famílies que tenen beca menjador. Actualment la Xarxa de Suport de Sant Cugat ha gestionat una vuitantena de casos i segueixen en contacte amb aquelles persones a qui han donat suport. Des de l’organització són conscients que els casos que necessiten ajuda poden ser més: “Estem contant només aquells casos que ens han arribat a nosaltres, sabent que n’hi ha molts més que arriben a les altres xarxes del poble, a serveis socials, a l’ajuntament, etc“.

Per organitzar-se es reparteixen en grups de feina coordinats per fer tasques de suport veïnal com recollida d’escombraries, repartiment de recursos i menjar, cura de les mascotes o canguratges. A la vegada ofereixen assessorament laboral i suport psicològic així com donar resposta a qualsevol altra necessitat que pugui sorgir.

Publicitat

Des de la Xarxa de Suport de Sant Cugat fan una crida a tothom perquè aquests dies parlin amb els veïns i veïnes, els hi preguntin com estan i si necessiten res. Recorden que és important ajudar als veïns i en cas de no ser possible, poden contactar amb aquesta iniciativa solidària a través del telèfon 631 664 015 o xarxasuportstc@gmail.com.

Feu un comentari