Uns 175 vehicles podrien ser multats per entrar a la Zona de Baixes Emissions

26/10/2021 – Redacció

A partir de l’1 de novembre tots els cotxes sense etiqueta ambiental de la DGT que entrin a la Zona de Baixes Emissions seran multats. La Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat va entrar en vigor el passat 1 de maig amb una moratòria inicial per a cotxes i motos de sis mesos. A partir de l’1 de novembre, per tant, la moratòria queda sense efecte i entra en vigor el règim sancionador per a aquests vehicles. L’ordenança municipal estableix sancions econòmiques d’entre 100 i 500 euros que, en cas de reincidència, es poden incrementar un 30%. La recaptació de les multes es destinaran a polítiques de mobilitat sostenible.

Publicitat

Quants vehicles circulen per la ZBE?

En aquests moments l’Ajuntament disposa de cinc càmeres amb lectura de matrícula per controlar l’accés a la ZBE. Les últimes dades que han registrat aquestes cinc càmeres, durant el mes de setembre, són les següents:

· Circulació de vehicles: 19.000 (mitjana diària aproximada)

· Vehicles sense distintiu ambiental sancionables: 350

Publicitat

· Vehicles sense distintiu ambiental no sancionables: 250 (tenen algun tipus d’autorització d’accés)

Tenint en compte les dades, la previsió és que a partir del dia 1 de novembre hi pugui haver aproximadament uns 175 vehicles (0’9% del total de circulació diària) als quals se’ls podria sancionar. Aquesta dada s’ha calculat comparant dades de l’AMB d’altres municipis (ZBE Rondes BCN) i tenint en compte que hi haurà vehicles sense etiqueta que seguiran circulant fins al final del període de moratòria (1 de novembre) però que amb l’entrada del règim sancionador deixaran de fer-ho.

Durant l’últim any i mig els vehicles del municipi sense etiqueta ambiental s’han reduït un 16’3%. En canvi, han crescut un 69’4% els vehicles ZERO emissions i un 49’8% els ECO

.
.