Site icon TV SantCugat.cat

Unes Gitanes de rècord tornen a convertir-se en l’acte estrella del Carnaval de Sant Cugat

(12/2/2024 – Redacció)

Ho han tornat a fer. El Ball de Gitanes de Sant Cugat ha tornat a registrar un nou rècord històric de participació amb 648 balladors. Dissabte al migdia el temps finalment va acompanyar i el ball es va poder dur a terme amb normalitat. 

Abans del ball, sis cercaviles van sortir de diverses places distribuïdes per tota la ciutat: plaça Victòria dels Àngels, plaça de Lluís Millet, plaça d’en Coll, plaça de Rafael de Casanoves, plaça de Can Quitèria i plaça dels Pous. Unes cercaviles que van comptar amb l’acompanyament musical de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Escola de Música Tradicional, Fusió, Escola Nota de pas, Col·lectiu de música antiga de Sant Cugat i Els Ministrers de la ciutat.

Després del Ball de Velles, va arribar el moment més esperat que aquest any es va tornar a organitzar en dos torns per poder encabir a tots els participants a la plaça d’Octavià. Un ball que ens deixa unes imatges tan espectaculars com aquestes del que probablement sigui el ball tradicional més multitudinari de Catalunya.

Publicitat

Les Gitanetes
Diumenge va ser el torn de les Gitanetes, la versió infantil del popular Ball de Gitanes, que aquest any han tornat a créixer fins a arribar a les 104 balladores i balladors. Els participants van sortir a les 11 h de la pl. de Sant Pere i van enfilar fins a la pl. d’Octavià on va tenir lloc el Pregonet Infantil a càrrec del Gall del Carnaval. A dos quarts i mig d’una va arrencar el Ball de les Gitanetes. Una edició de rècord amb 52 parelles d’infants. 

Després del ball, a la mateixa pl. d’Octavià es va tancar la festa amb l’animació infantil de La Portàtil FM. Televisió Sant Cugat us està oferint el Ball de Gitanes i de Gitanetes de forma íntegra al llarg d’aquesta setmana i també el podreu trobar al nostre canal de YouTube.

Publicitat

Exit mobile version