Unes 2.500 santcugatenques reivindiquen als carrers de Sant Cugat els drets de la dona a la manifestació de la vaga feminista

08/03/2019 – REDACCIÓ /

Aquest divendres, 8 de març, milers de santcugatenques, convocades pel comitè de la vaga feminista, han omplert els carrers de Sant Cugat per reivindicar els drets de la dona amb motiu de la vaga feminista. Segons els organitzadors de la marxa, unes 2.500 persones s’han unit a la manifestació.

vaga-feminista-manifestacio
Capçalera de la manifestació feminista de Sant Cugat

La jornada de protesta ha començat a primera hora del matí quan un grup de manifestants ha ocupat durant prop de mitja hora les vies de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Publicitat

El tall ha afectat als trens que circulaven entre la ciutat i l’Hospital General i els serveis mínims dels ferrocarrils s’ha restablert tan aviat com han abandonat les vies.

Després fins a l’inici de la manifestació s’han produït piquets informatius als principals comerços de la ciutat demanant a les treballadores que se sumessin a la vaga.

A les dos quarts de dotze les treballadores de l’ajuntament de Sant Cugat han llegit a la Plaça de la Vila el manifest conjunt de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Publicitat

Mitja hora més tard, a les 12 del migdia ha començat la manifestació de la vaga feminista de Sant Cugat a la plaça Lluís Millet. El grup coral “Cantem les 40” ha donat el tret de sortida a la manifestació. Un centenar de persones ha entonat càntics reivindicatius com ara “Visca, Visca, Visca La lluita feminista”.

La manifestació feminista ha recorregut els carrers del centre fins a arribar a la Plaça de l’U d’octubre, l’antiga Plaça del Rei, on s’ha llegit un manifest que ha tancat la marxa.

Després d’un dinar popular a la mateixa plaça, les manifestants baixaran a Barcelona a la manifestació general de la vaga feminista que començarà a dos quarts de set del vespre a Gran Via amb Entença i que clourà a les 8 amb la lectura d’un manifest a la Plaça Catalunya.

Pots veure a continuació fotos de la manifestació feminista de Sant Cugat.

Feu un comentari