Unes 1.500 persones han seguit la segona edició de la reVolta pels carrers de Sant Cugat

31/05/2021 – Redacció /

Katrine Aalerud (Movistar Team) s’ha imposat en la 2a edició de la reVolta després d’un emocionant esprint final a Sant Cugat.

Arriba de la segona edició de la reVolta Foto: Lali Puig

Katrine Aalerud, del Movistar Team, s’ha erigit en la vencedora de la segona edició de la reVolta, la cursa femenina organitzada per la Volta Ciclista a Catalunya amb sortida i arribada de la prova a Sant Cugat. La corredora noruega ha completat els 97 km de l’exigent recorregut en 2h39:12, creuant la línia d’arribada just per davant de la seva compatriota Vita Heine (Massi-Tactic) i la russa Anna Baidak després d’un emocionant esprint final entre les tres corredores. La quarta classificada ha estat Mireia Benito (Massi-Tactic), assolint el trofeu de primera corredora catalana de la classificació. Per equips, el primer lloc ha estat pel Massi-Tactic, seguit pel Movistar Team i el Laboral Kutxa-Fundación Euskadi.  

Publicitat

Les guanyadores juntament amb Francesc Carol, regidor d’Esports, i Rubèn Peris, director de la cursa Foto: Lali Puig

La cursa s’ha iniciat aquest diumenge a les 10 del matí des de l’avinguda del Pla del Vinyet després del protocol·lari tall de cinta a càrrec de diverses autoritats encapçalades per la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà. Per davant, les corredores tenien un recorregut exigent i amb dos dificultats muntanyoses a superar: l’alt de la Capçuda (tercera categoria) i l’alt de la Creu d’Aragall (primera categoria).  

Foto: Lali Puig

La segona edició de la reVolta ha suposat un salt qualitatiu respecte a la primera edició, disputada al 2018 aprofitant la infraestructura de l’última etapa de la Volta pel circuït de la muntanya de Montjuïc.  El nivell competitiu s’ha reflectit amb la presència de corredores elit i sub-23 pertanyents a  d’equips tan competitius com el Movistar, inclòs en la màxima categoria del ciclisme femení (UCI WorldTeam). També ha estat nombrosa la representació de Continental Teams –la segona categoria–, com el Massi Tactic, el Team Farto gallec, l’Eneicat-RBH Global lleonès o el Laboral Kutxa-Fundación Euskadi. La representació estrangera ha anat a càrrec del Le Boulou francès  i el Macogep Tornatech, ubicat al Canadà però amb arrels franceses.  

El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, també s’ha mostrat satisfet de l’organització de la cursa i ha reiterat el compromís de l’entitat amb el ciclisme femení: “Ha estat una gran reVolta. S’ha vist un elevat nivell competitiu i un recorregut que ha volgut reflectir el creixement que viu el ciclisme femení. Desitgem poder seguir treballant perquè la reVolta es consolidi com una prova important dins del calendari.” 

Publicitat

1 comentari a “Unes 1.500 persones han seguit la segona edició de la reVolta pels carrers de Sant Cugat”

Feu un comentari