Unes 1.000 targetes moneder pels infants amb beca de menjador es comencen a repartir a partir d’avui

27/03/2020 – REDACCIÓ/

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància i portaveu de la CUP Sant Cugat, ha explicat en una entrevista a TV Sant Cugat que a partir d’aquesta tarda es començaran a repartir unes 1.000 targetes moneder pels infants amb beca de menjador. Fa uns dies es van repartir les de les escoles bressols públiques i a partir d’avui aquest recurs arribarà també a totes les famílies en situacions de vulnerabilitat amb infants amb beca de menjador. L’objectiu és garantir una alimentació adequada durant els dies que les escoles i instituts estiguin tancats. Les targetes es poden gastar en establiments d’alimentació i tindran una vigència de 10 dies. S’aniran renovant mentre duri l’estat d’alarma i les escoles estiguin tancades.

A la vegada Gibert ha afirmat que Serveis Socials ha notat un increment des de fa dies de persones que han requerit els serveis que ofereix aquest recurs públic. Segons la tinenta, “no ha sigut cap sorpresa i la situació anirà creixent“.  La cupaire s’ha mostrat preocupada per la salut de la gent i per les conseqüències econòmiques que poden esdevenir de la crisi sanitària.

Publicitat

Dones víctimes de violència de gènere
Núria Gibert ha volgut recordar que tots els treballadors de Serveis Socials estan treballant, alguns des de casa però també hi ha un servei de guàrdia i els serveis de la dona segueixen oberts. Si alguna dona està en una situació de violència a la seva llar, els Serveis Socials segueixen oberts i poden trucar al telèfon de l’Ajuntament o al telèfon d’atenció a la dona (935657000).

El consistori està parlant amb hotels
A la vegada, el consistori està parlant amb hotels, igual que estan fent altres les poblacions, per albergar totes les persones que en un moment donat puguin necessitar una llar. Tot i això Gibert ha aclarit que aquesta mesura no està pensada per dones víctimes de violència de gènere perquè existeixen altres recursos i aquest no és el més adequat per aquests casos.

Publicitat


Feu un comentari