Una revetlla i l’obra “Faves Contades”, les novetats de la diada de Sant Medir

02/03/2020 – REDACCIÓ /

Aquest 3 de març es celebra un any més la diada de Sant Medir, co-patró de la ciutat i enguany s’han presentat diverses novetats. La principal és la revetlla de Sant Medir que es celebrarà la nit del 2 de març al Celler Modernista i comptarà amb actuacions, entre d’altres, del Grup Mediterrània, banderer d’aquesta edició. 

Publicitat

La Tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, ha afirmat que l’objectiu principal d’aquesta revetlla és recuperar la implicació dels banderers en la festivitat santcugatenca.

El Grup Mediterrània celebra aquest any el seu 25è aniversari i participarà de forma activa a la programació de la festa, a més d’actuar a la revetlla, serà l’encarregat de capitanejar la tradicional cercavila que va des del centre de Sant Cugat a l’ermita de Sant Medir.

L’Òscar Garcia i la Júlia Molina, representants del Grup Mediterrània, han mostrat el seu orgull i la seva satisfacció per participar de la festa.

Publicitat

sant-medir-novetats
Fotografia de l’Ajuntament de la presentació de la Diada de Sant Medir

El programa d’activitats de l’edició d’enguany de la Diada de Sant Medir inclou altres novetats, com l’estrena de l’obra de teatre “Faves contades”, a càrrec del grup Teatre a l’ombra.

També es redistribuirà la Fira de Sant Medir al llarg de tota l’esplanada, per ocupar un espai més ampli i facilitar el trànsit dels visitants.

Durant l’acte de presentació del programa d’actes (17 de febrer), es va  recordar la figura de Jaume Pahissa, que va morir el passat dia 13 de febrer i va ser un dels fundadors de la Penya Regalèssia, una entitat que treballa per la preservació i el manteniment del patrimoni local, com ara l’ermita de Sant Medir. Per aquest motiu, abans de donar el tret de sortida als actes de celebració d’aquesta diada, es realitzarà un petit homenatge a aquesta Penya i a la figura de Jaume Pahissa.

El Museu de Sant Cugat va organitzar el passat diumenge una activitat adreçada al públic familiar on es va donar a conèixer la llegenda de Sant Medir i on també es va plantar una llavor per fer créixer la fava de Sant Medir a casa nostra. D’aquesta manera, es vincula la tradició amb la sostenibilitat i el respecte per al medi ambient. La Diada Castellera de Sant Medir es farà el dia 8 de març, amb la participació dels Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants, els Castellers de Sant Cugat i la nova incorporació dels Castellers de Sarrià. Aquesta diada se celebra de forma itinerant entre la ciutat de Sant Cugat i els barris de Barcelona que també celebren la festivitat de Sant Medir.

Feu un comentari