Una empresa santcugatenca fabrica material sanitari amb impressores 3D

24/03/2020 – REDACCIÓ /

L’empresa santcugatenca situada a Esade Creapolis, FABLAB Sant Cugat, ha parat aquests dies la seva producció habitual i el seu laboratori de fabricació digital per dissenyar i fabricar material sanitari i de seguretat pels centres de salut o totes aquelles persones que ho necessitin. Actualment estan treballant en unes viseres de protecció i algunes s’han fabricat en impressores 3D. Una part d’aquestes viseres ja s’han repartit entre els CAP de la ciutat i la seva voluntat és donar-les també a la Policia Local.

Es tracta d’una iniciativa que té el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat. Com ha explicat la Tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, a través de xarxes socials, forma part del projecte #Coronavirusmarkers.

Una de les persones que s’ha sumat a la iniciativa és el regidor de Ciutadans Aldo Cipiran. Enginyer industrial de professió, Ciprian ha explicat que ell va cada dia a donar un cop de mà.

Publicitat

Viseres de protecció de FabLab

A la vegada, segons Vila, el consistori està donant suport en el prototip de respirador d’OxyGen de Protofy.xyz. Es tracta d’un dispositiu que dona resposta a la falta de respiradors que actualment hi ha per la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Des de l’Ajuntament es fa una crida a totes aquelles empreses que treballin en l’àmbit d’impressió 3D que se sumin a la iniciativa. Poden enviar un mail a oae@santcugat.cat.

Feu un comentari