Una desena d’obres estan en marxa aquest estiu a Sant Cugat

(7/08/2023 – Redacció)   

L’Ajuntament està aprofitant aquest estiu i la baixa afluència de persones i vehicles a la ciutat per a dur a terme una desena de treballs de millora a centres esportius i educatius, a la via pública i a equipaments culturals.

Publicitat

Substitució gespa camp futbol-11 Mira-sol
(493.932,35€)
Una inversió total propera als 18.000 euros que es plasma en projectes com la substitució de la gespa camp futbol-11 de Mira-sol, una gespa d’última generació, un nou sistema de reg per aspersió i un nou enllumenat amb projectors LED amb l’objectiu de millora l’eficiència i aconseguir un estalvi econòmic i ambiental. Unes obres properes al mig milió d’euros, molt reivindicades pel club i que es preveu que finalitzin el proper mes d’agost.

Substitució gespa camp de rugbi sud ZEM La Guinardera
(577.814,13€)
Durant aquest agost també s’instal·larà una gespa d’última generació, amb base amortidora, al camp de rugbi sud ZEM La Guinardera

Reurbanització de l’accés a l’escola Pins del  Vallès
(495.235,12€)
Ens col·laboració amb l’AMB també s’estan fuent a terme les obres de reurbanització de l’avinguda Can Volpelleres a l’accés a l’escola Pins del  Vallès. Les obres finalitzaran a l’agost i al setembre o ocubre, depenent del clima, s’acabarà d’instal·lar la jardineria i les plantes.

Publicitat

Carril bici de la carretera de Rubí
(461.893€)
Pel que fa a la mobilitat, destaca les obres del carril bici de la carretera de Rubí, que van arrencar al juliol i duraran uns sis mesos. S’està construint un nou tram de carril entre el c. Prat de la Riba i l’av. dels Països Catalans. mentre durin les obres no es podrà circular en sentit Rubí pel tram de carretera afectat i els vehicles seran desviats pel lateral de la carretera.

Itinerari de vianants i bicicletes entre la Floresta i Valldoreix
(2.106.160,68€)
Un altre carril bici que avança a bon ritme és l’itinerari de vianants i bicicletes a la carretera entre la Floresta i Valldoreix amb una amplada de 3,5 metres. En aquesta via també s’està construint una nova rotonda a la intersecció de la carretera amb el Camí Antic de Terrassa. L’obra està cofinançada per la Diputació de Barcelona, l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament. Va començar a finals de l’any passat i finalitzarà durant la primavera vinent.

Complex aquàtic Mira-sol
(5.996.603,85 €)
Altres obres iniciades fa un temps i que no s’aturen aquest estiu son les de la construcció del complex aquàtic de Mira-sol, amb dues piscines. Van començar al març d’aquest any i es preveu que finalitzin al novembre de l’any vinent.

Reurbanització de l’avinguda Cerdanyola
(1.605.114,82 €)
També avancen a bon ritme les obres de vianantització de la segona fase de l’avinguda Cerdanyola. Les obres que es van executar a començaments d’any al carrer Borrell, per la millora clavegueram ja s’han completat i es preveu que la resta d’intervencions finalitzin el proper mes d’octubre.

Vianantització carrer Anselm Clavé
(876.446,22€)
Una altre vianantització que ja està a punt és la del carrer Anselm Clavé. Després d’uns 9 mesos d’obres i d’un pressupost proper als 900.000 euros, el carrer del nou teatre La Unió ja és un més de les zones vianantitzades del centre.

Equipament escenotècnic al Teatre la Unió
(2.213.274,94 €)
També s’està treballant en l’equipament interior del Teatre la Unió. S’estas instal·lant els sistemes permanents d’escenari, de cortinatges, audiovisuals i lumínics del teatre i també de la Sala Clavé i Teatre, així com graderia plegable de seients en teatre i mobiliari de camerinos. Si tot va bé, hauria d’estar tot llest abans que acabi l’any.

Obres de rehabilitació de les cobertes de llevant del Monestir
(557.213,92€)
Finançament de l’Ajuntament amb una aportació de 326.973,13€ i l’AMB amb una aportació de 230.253,69€. L’objectiu és fer un enderroc de les cobertes dels espais sotacobert situats al sector de llevant de l’església i construcció de noves cobertes i passeres perimetrals. L’objectiu és resoldre les filtracions existents en alguns punts de les cobertes, alliberar les visuals de la volumetria del cimbori respecte les cobertes i contribuir a crear un futur recorregut visitable i turístic, que inclou l’accés als espais sota coberta per conèixer i poder mostrar l’extradós de les voltes originals. Obres iniciades en data 13 de desembre de 2022 i amb una durada prevista d’11 mesos.

Obres d’execució del Pla de cales al Pont-Aqüeducte de Can Vernet
(48.239,11€)
Són obres d’execució d’un conjunt d’estudis de prospecció, exploració física, constructiva, material i recerca arqueològica, per assolir el coneixement profund i exhaustiu de la infraestructura històrica i la passera d’acer, que són treballs previs i necessaris per a la redacció, en curs, del Projecte executiu de restauració del Pont-Aqüeducte de Can Vernet. Obres iniciades el 15 de juny de 2023 i amb una durada prevista de 45 dies.

Instal·lació de càmeres de control ZBE
(2.941.111,84€)
Gràcies a les subvencions dels fons Next Generation s’està ampliant la xarxa de fibra òptica municipal a la ciutat que arribarà fins a barris com La Floresta, Les Planes, Valldoreix, Mira-sol o Can Barata, proporcionant d’aquesta manera, connectivitat a diferents seus i dependències de l’Ajuntament distribuïdes per tot el territori així com la instal·lació de càmeres per a la millora de la mobilitat. Suposa incrementar en 35km de cable de fibra òptica la xarxa actual de l’ajuntament. L’obra i la instal·lació van començar a l’abril i està previst que acabin al setembre.