Un centenar de persones es manifesten per “salvar” el Bosc de Volpelleres

(31/01/2022 – Redacció)  

Un centenar de persones es van manifestar el dissabte al matí davant de l’Ajuntament per reclamar aturar el projecte actual per construir l’escola La Mirada a l’interior del Bosc de Volpelleres.

Manifestació davant de lAjuntament

La manifestació, que va ser convocada per diferents col·lectius, entre ells SOS Bosc de Volpelleres i l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), va denunciar la manca voluntat i comunicació de l’actual govern i van defensar que la dotzena escola pública es podia haver construït a la seva ubicació original, al costat de l’Institut Leonardo.

Publicitat

A la vegada van recordar que la instal·lació del centre escolar en el bosc suposa la destrucció d’un mínim de 14.000 m2 d’arbrat i sotabosc. Per aquest motiu van demanar la suspensió del projecte i buscar noves alternatives.

Publicitat

El 2019 els requeriments de la Direcció General de Protecció Civil van obligar a paralitzar les obres ja que la zona triada per aixecar l’edifici de la Mirada es trobava massa a prop de les vies del tren. És per això que el consistori va decidir buscar una nova ubicació situant el centre en una parcel·la al Bosc de Volpelleres.

mapa-ubicacio-escola-mirada

La Mirada, la dotzena escola pública de la ciutat, va néixer l’any 2016, tot i que sense edifici definitiu. La previsió de llavors era que estigués enllestit el 2019. El centre està format per uns barracons en uns terrenys a tocar de l’Escola L’Olivera. Els barracons, que són provisionals, estan ben equipats però no tenen gimnàs, ni zones resguardades de la pluja al pati, ni menjador, un fet que porta anys denunciant l’AFA de l’escola.

Actualment  les obres no han començat ni estan licitades. L’Ajuntament va informar la setmana passada que cap empresa s’havia presentat al concurs públic. Aquest contratemps se suma el recurs d’ADENC presentat al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic el passat 11 de gener en què sol·licita la suspensió cautelar del procediment de licitació.