Un centenar de joves es manifesten en suport a la Xesca i en contra de l’especulació immobiliària

29/02/2020 – REDACCIÓ / 

Unes cent persones van respondre aquest dijous al vespre a la crida feta pel col·lectiu La Xesca i van participar en la manifestació de suport al casal ocupat de l’avinguda cerdanyola i la recent ocupació de l’edifici del número 82 del carrer Vallès. També van rebutjar l’actuació policial dels mossos quan van desallotjar aquest immoble i van dir prou a l’especulació immobiliària, entre altres reivindicacions.


Publicitat

La marxa va estar encapçalada per una pancarta on es podia llegir un “PROU” ben gran i al costat tot allò que els manifestants volien aturar.

La manifestació va començar a la plaça d’Octavià i va seguir pel carrer Santiago Rusiñol i va tallar el trànsit als Quatre Cantons per poder pujar per Rius i Taulet fins al Mercat Pere San. Des d’allà els manifestants van tornar de nou a la plaça del centre tot baixant pel carrer Major. Després es van dirigir fins a la plaça de l’U d’octubre i allà van tornar cap a la plaça d’Octavià, punt final de la marxa.

manifestacio-xesca-santcugat
Fotografia de la manifestació al seu pas al carrer Rius i Taulet

Durant el recorregut es van empaperar les seus de les entitats bancàries que es van trobar pel camí amb cartells on s’hi podia llegir “cap projecte sense espai”.

Publicitat

Un cop a la plaça d’Octavià els manifestants van llegir un manifest que va voler destacar la tasca duta a terme pel casal ocupat La Xesca, a banda de la feina feta per altres col·lectius afins com els responsables de l’ocupació del carrer Escaletes, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o el Sindicat de Llogateres.

El manifest també va servir per mostrar l’interès del col·lectiu de La Xesca de donar continuïtat al projecte més enllà del local de l’avinguda Cerdanyola i donar resposta a  “l’emergència habitacional” que experimenta la ciutat de Sant Cugat en els últims anys.

Feu un comentari