Un 60% més de trucades rebudes per violència masclista durant el confinament

21/04/2020 – REDACCIÓ/ ACN /

L’Institut Català de les Dones ha atès 1.307 trucades d’atenció a dones amb situació de violència masclista al 900 900 112 en l’últim mes de confinament, un 60% més del que és habitual. Són dades que ha fet públiques en roda de premsa la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Concretament entre el 16 de març i el 15 d’abril s’han rebut una mitjana de 40 trucades diàries i el dia que se’n va registrar més va ser el 14 d’abril, amb 72, just després dels dies de festa per Setmana Santa. Budó ha explicat que s’ha reforçat el servei telefònic. “El confinament per a una dona víctima de violència masclista és estar en una presó amb el teu maltractador“, ha remarcat Budó.

La consellera ha explicat que s’ha reforçat el servei telefònic per tal de “contrarestar” les dificultats que les víctimes de violència masclista tenen per a accedir a serveis en situació de confinament. I ha assenyalat que s‘ha implantat una comunicació més directa posant en marxa el whatsapp 671 778 540.

Publicitat

concentracio-violencia-masclista-terrassa
Concentració davant de l’Ajuntament per rebutjar un crim masclista

Maribel Guillamón de l’Associació ‘No estàs sola’ de Sant Cugat va alertar en una entrevista a TV Sant Cugat del perill que suposa el confinament per moltes dones víctimes de violència masclista. Des de ‘No estàs sola’ demanen la implicació veïnal per ajudar a les dones víctimes de violència de gènere que estan confinades amb els seus agressors. A més recorden que el servei d’atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial.

Per la seva part, serveis socials de l’Ajuntament segueix treballant i oferint ajuda a dones víctimes de violència masclista. Manté equips de guàrdia centralitzats a la Casa Mònaco. Es pot contactar amb serveis socials a través de serveissocials@santcugat.cat o al telèfon 93 565 70 00. L’horari d’atenció presencial a Casa Mònaco és de dilluns a divendres de 10 a 14h. Es demana prioritzar la gestió telefònica sempre que sigui possible.


Publicitat

Feu un comentari