Torre Negra ja és de propietat municipal tot i que el govern encara no sap quin ús se li donarà

(14/01/2022 – Redacció)  

La finca de la Torre Negra és des d’avui de propietat municipal. Es tracta d’un l’edifici fortificat del segle XV format per una masia i per 88,2 hectàrees de terrenys agrícoles i forestals. A més està situada a tocar del parc de Collserola.

La finca conserva unes 2’7 hectàrees d’antics conreus que es conserven com a prats i zones enjardinades (on està situat l’edifici de la Torre Negra) i aproximadament 85’5 hectàrees forestals dominades per pins i alzines situades dins del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Publicitat

Aquest divendres l’alcaldessa Mireia Ingla ha rebut les claus d’aquest element patrimonial i històric de la ciutat. L’acte també ha comptat amb els antics propietaris de la finca, la família Rabadà.

Tot i l’anunci i formalització de la compra, el govern municipal encara no té decidit quin ús se li donarà.

Publicitat

Acte de lliurament de les claus de Torre Negra Foto: Lali Puig 

El preu d’adquisició d’aquesta finca ha estat de 2’8 M€, una xifra validada pel servei de Valoracions i Patrimoni de l’Ajuntament. El consistori ha abonat aquesta quantitat ja que disposa dels recursos suficients a la partida “Compra de patrimoni” reservada  al pressupost 2021 d’inversions municipals. Ara l’Ajuntament ha de reformar i adaptar la masia així com els accessos per accedir en aquest nou equipament públic. 

Foto: Lali Puig 

L’edifici de la Torre Negra, que inicialment es va erigir en un castell, va ser propietat del Monestir de Sant Cugat fins que el 1842 a causa de la desamortització de béns eclesiàstics fou subhastada i venuda a la família Rabadà per més de dos milions de rals.