Torna la Rua dels Tres Tombs, amb el Club Muntanyenc com a banderer

15/01/2020 – REDACCIÓ /

Aquest cap de setmana se celebra la diada de Sant Antoni Abat a Sant Cugat amb una sèrie d’actes que començaran divendres amb l’Ofici Solemne al Monestir i es clouran diumenge amb la tradicional rua dels Tres Tombs, si el temps ens ho permet. L’any passat la rua es va haver de suspendre per la pluja i no es va aconseguir trobar una altra data perquè carros i cavalls poguessin desfilar a la nostra ciutat.

tres-tombs-2019
Fotografia de la Trobada Nacional dels Tres Tombs 2019 a Rubí

Aquest any, els banderers de la rua seran els membres del Club Muntanyenc Sant Cugat com a homenatge al seu 75è aniversari. Un homenatge que se suma al pregó de la darrera Festa Major.

Publicitat

Com ja acostuma a ser habitual en les darreres edicions de la diada, la celebració va més enllà de la rua amb una sèrie d’actes paral·lels, com el Mercat de Traginers que omplirà la plaça de Barcelona de Cervesa artesana, vins, formatges, embotits, verdura ecològica i el tradicional Tortell de Sant Antoni.

Dissabte es tornarà a celebrar la Festa dels Foguerons que arrencarà amb una cercavila amb els Diables, Caparrots, Geganters, Trabucaires i l’Entitat Sardanista de Sant Cugat. Un cop arribin a la plaça de Barcelona, els Diables encendran els Foguerons. Es tracta d’una tradició mallorquina amb més de 600 anys d’antiguitat que se celebra sempre amb motiu de la diada de Sant Antoni i que representa un episodi de la vida de Sant Antoni, on els dimonis intenten cremar el sant sense aconseguir-ho.

Els organitzadors han volgut retre homenatge especial a la figura de Josep Masó Serraboguña, president de la Comissió de Sant Antoni que ens va deixar aquest 2019 i que va fer una gran feina perquè aquesta tradició centenària encara se celebri a la nostra ciutat.

Publicitat

En aquest vídeo de TV Sant Cugat podeu veure un resum de la Trobada Nacional dels Tres Tombs, celebrada l’any passat a Rubí amb presència santcugatenca.

Feu un comentari