Suspès temporalment el desnonament amb data oberta de la família del carrer Oceà Glacial

(27/01/2022 – Redacció)  

La Núria, la Nuri i la Carol han pogut dormir aquesta nit una mica més tranquil·les sabent que la setmana que ve no seran desnonades de la casa que porten 34 anys vivint. A través d’una piulada el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat ha volgut mostrar l’alegria d’aquestes tres veïnes que viuen al carrer Oceà Glacial número 16 després que ahir s’anunciés que el desnonament, que era amb data oberta a partir de dilluns 31 i amb la presència dels Mossos, queda suspès de manera temporal. Es tracta d’un conflicte amb la propietat que va començar fa 12 anys i que tot i la suspensió, encara no ha acabat.

 

En una roda de premsa convocada el Sindicat, Carolina Soto, una de les veïnes afectades, ha explicat que la suspensió es deu als escrits pendents de resolució que es troben en els jutjats i la prejudicialitat respecte a la ruïna econòmica. Sobre aquesta última el Sindicat i les veïnes alerten que hi ha frau en el document que acredita aquesta ruïna econòmica, l’únic supòsit per trencar l’actual contracte de renda antiga que tenen i, per tant, desnonar-les.

Publicitat

Tot i això, el jutjat d’Instrucció número 8 de Rubí va desestimar el dimarts 25 de gener la querella presentada per les veïnes del carrer Oceà Glacial 16 per estafa processal per un presumpte frau en la declaració de ruïna econòmica. La jutgessa, pocs dies abans del desnonament, ha donat la raó a la propietat, José Miguel Torres, pel que fa a la ruïna econòmica. Segons recull la sentència “les investigacions practicades en aquest procediment així com les proves documentals són suficients per arxivar la causa“.

El Sindicat ha anunciat que recorreran la sentència a l’Audiència de Barcelona. A més denuncien irregularitats en aquest cas i que no s’hagi pres declaració al pèrit de l’ajuntament ni a les veïnes afectades:

L’Ajuntament també s’havia personat en el procediment penal arran de la querella interposada per les veïnes del carrer Oceà Glacial contra el propietari de l’immoble per una presumpta estafa processal en un procés de desnonament. En un comunicat enviat als mitjans asseguren que “la personació permetrà l’Ajuntament prendre les decisions que consideri oportunes en funció de la informació i fets que apareguin en el mateix i només amb la voluntat d’esclarir la veritat“.