“Sense les dones no hi ha revolució”

08/03/2019 – REDACCIÓ /

Ahir al vespre els comitès del Vallès van reunir centenars de persones a Terrassa per participar en una marxa de torxes prèvia a la vaga feminista per reivindicar els drets de les dones. Segons vídeos que es van difondre a les xarxes socials, les manifestants van cridar lemes reivindicatius com “sense les dones no hi ha revolució”.

vaga-feminista-santcugat
Imatge difosa a les xarxes per La Torre de Palau

La manifestació d’ahir va ser un avançament del que es viurà durant la jornada d’avui als carrers de tot Catalunya i, en especial, als de Sant Cugat.

Publicitat

Aquest divendres 8 de març s’ha convocat aquesta vaga feminista un any més per reivindicar els drets de les dones i reclamar la corresponsabilitat en les cures familiars, trencar la bretxa salarial i el sostre de vidre a les empreses. També es vol utilitzar l’altaveu de la jornada reivindicativa per denunciar altres temes com la discriminació laboral, l’assetjament, la violència sexual, la LGTBIfòbia i el tràfic de dones.

El comitè de la vaga feminista de Sant Cugat ha convocat un programa d’actes reivindicatius que comença a les 10 amb piquets informatius, segueix amb la manifestació des de la plaça Lluís Millet (estació FGC) fins a la Plaça U d’Octubre (antiga Plaça del Rei) i un dinar popular a les 14:00 amb diverses activitats per amenitzar la jornada, com activitats per als més petits. Després a les 17:00 les manifestants baixaran a Barcelona a la manifestació general que començarà a les 18:30 a Gran Via amb Entença i que acabarà a les 20:00 a Plaça Catalunya amb la lectura del manifest.

De 9 a 14:00 l’espai Social de Cal Temarari està obert per poder menjar i descansar sense haver de consumir.  També hi ha un servei de canguratge portat per homes perquè les dones puguin deixar les criatures i puguin reivindicar els seus drets amb llibertat.

Publicitat

Anna Blasco i Anna Sala, membres del comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat han assistit a La Contraportada de TV Sant Cugat per explicar els motius de la vaga. Creuen que és una “eina molt útil per intentar trencar amb la normalitat del dia a dia i posar sobre la taula totes les reivindicacions que ens van portar l’any passat a fer vaga i que ens han portat també aquest any a fer vaga”…”perquè seguim amb les mateixes problemàtiques “.

L’ajuntament de Sant Cugat s’ha sumat a la jornada reivindicativa i farà la lectura del manifest conjunt de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a les 11:30 a la Plaça de la Vila.

Serveis mínims per la vaga feminista

El Departament de Treball de la Generalitat ha decretat serveis mínims en els centres sanitaris i educatius i el propi consistori santcugatenc en els serveis municipals.

Només circularan el 50% dels trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)  en hores punta (de 6.30h a 9.30h i de 17h a 20h) i durant la resta de la jornada, el 25%. Per la línia de rodalies de Sant Cugat hi passaran el 33% dels trens.

Els serveis mínims dels busos durant la jornada de vaga afectaran a la línea L-1 que circularan cada 40 minuts, la L-2A-L2B cada 60 minuts, la L-7A cada 60 minuts, la L-8 cada 60 minuts, la L-9 cada 60 minuts i el Bus Park and Ride cada 20 minuts.

Pots consultar el cartell amb la programació de la jornada de vaga feminista a Sant Cugat.

vaga-feminista-santcugat

Feu un comentari