Segon cas de coronavirus a Sant Cugat

29/02/2020 – REDACCIÓ

Es confirma el segon cas de coronavirus a la ciutat. L’home de 59 anys va estar en contacte íntim amb la primera dona infectada a la ciutat, un cas confirmat el dia anterior.

Fotografia d’arxiu del virus COVID-19, conegut amb el nom de coronavirus

El Departament de Salut ha confirmat aquest matí dos casos nous de coronavirus. Es tracta d’una dona de 52 anys resident a Girona que va viatjar a Itàlia els darrers dies i d’un home de Sant Cugat de 59 anys que va estar en contacte íntim amb la primera dona infectada de la ciutat, un dels casos confirmats amb anterioritat.

Publicitat

El Departament de Salut va confirmar ahir al vespre el quart cas de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya, una dona de 58 anys de Sant Cugat que es troba en estat lleu a l’Hospital Clínic. La dona havia estat en contacte amb un cas positiu a Alemanya des d’on es va avisar al Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya que va procedir a fer la prova.

Els dos santcugatencs infectats treballen en el sector sanitari

Joan Guix, secretari de Salut Pública, ha recordat els darrers casos de coronavirus coneguts a Catalunya, aportant noves informacions com per exemple que els dos familiars infectats de Sant Cugat del Vallès són metges

“Va ser contacte d’un pacient positiu d’una altra nacionalitat europea”, ha apuntat. Guix ha destacat que es va realitzar tota la xarxa de contactes del nou cas i n’han identificat 57. Ha remarcat que és una professional de la salut, però ha afegit que “la infecció no té res a veure amb el fet de la seva tasca professional. És un element molt important”, ha dit. 

Publicitat

Dels 57 contactes de la dona de 58 anys de Sant Cugat amb coronavirus, han detectat un contacte familiar, un home de 59 anys, que ha donat positiu i que com ha detallat Guix, també es dedica al sector sanitari. Això fa incrementar el nombre de contactes com “una taca d’oli que va creixent”. 

Guix ha explicat que són metges, però ha afegit que no té res a veure la infecció amb la pràctica de la seva professió perquè es va produir fora de la seva tasca habitual. Ara es durà a terme, ha indicat, “l’estudi de contactes que seran familiars i de persones que hagin coincidit i possibles pacients i companys de feina que hagin pogut treballar amb ells amb un contacte proper”. 

Catsalut anuncia noves mesures per controlar el coronavirus

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que Salut es desplaçarà al domicili de les persones que demanin fer-se la prova de verificació del coronavirus. Ha detallat que s’han desplegat set equips especialitzats a tot Catalunya. També ha anunciat que estan treballant perquè en els propers dies les persones afectades “sense simptomatologia i que estan en estat lleu, que són la majoria, no cal que estiguin ingressats en un centre hospitalari i puguin estar a casa”.

Feu un comentari