Site icon TV SantCugat.cat

Sant Cugat tindrà piscines gratis mentre duri l’onada de calor

28/06/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dimecres l’Ajuntament va activar en fase d’alerta el Manual d’Actuació Bàsic del Pla de Protecció Civil pel risc d’Onada de calor en previsió del què ens està afectant aquests dies.  Davant d’aquesta situació, s’han posat en marxa les següents mesures, d’entre les quals en destaca l’accés gratuït a les piscines municipals del Parc Central i La Floresta.

Fotografia de l’Ajuntament d’una de les piscines municipals

Fins diumenge o mentre duri l’onada de calor  els santcugatencs tindran entrada gratuïta a les piscines municipals del Parc Central i la Floresta. Aquesta mesura ja s’ha incorporat al protocol d’actuacions previstes en cas d’episodis de calor.

Publicitat

Però sobre aquesta mesura, cal tenir en compte que l’accés a les piscines es limitarà, per motius de seguretat, un cop s’arribi a l’aforament màxim permès.

A més, el hi ha un Servei d’atenció especial als col·lectius més vulnerables com les persones grans i/o malaltes i que viuen soles. Els Serveis Socials de l’Ajuntament s’han coordinat amb les empreses que fan servei de teleassistència al municipi per trucar a aquestes persones i garantir que es troben bé i assistir-los en allò que necessitin.

Durant aquests dies d’onada de calor, es garanteix també el bon funcionament de les fonts per assegurar que hi ha punts d’aigua i per refrescar-se a diferents punts del municipi.

Publicitat

Consells durant l’onada de calor

Des de l’Ajuntament també s’està fent una intensa campanya de difusió dels principals consells per combatre les altres temperatures.

Consells bàsics davant l’onada de calor:

Altres consells:

A casa, controleu la temperatura:

Al carrer, eviteu el sol directe:

Al cotxe:

Als àpats:

Ajudeu els altres:

Si coneixeu gent gran, malalta o que viu sola:

Si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació:

Exit mobile version