Sant Cugat té la primera síndica de greuges

(22/03/2022 – Redacció)  

El ple municipal ha escollit per unanimitat Helena López com a nova síndica de greuges de Sant Cugat en substitució de Ramon Palacio, que ocupa aquest càrrec des de l’any 2017. És la primera dona que ocupa la sindicatura de greuges de la ciutat.

Publicitat

Per primera vegada l’elecció d’aquest càrrec s’ha realitzat partint d’un procés obert a la ciutadania, on es podien presentar persones majors d’edat, ciutadanes de Catalunya i empadronades a Sant Cugat un mínim de 5 anys. En total s’hi van presentar 14 candidatures (7 homes i 7 dones), que van ser examinades per tots els grups municipals i que, per unanimitat, van elevar la proposta d’Helena López a l’alcaldessa, que té la potestat de proposar la candidatura. També es va consultar la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix, els Consells de barri i entitats associatives del municipi tal com indica el reglament del síndic.

Helena López Macho (Barcelona, 1960) és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Viu i treballa a Sant Cugat com a advocada. La seva trajectòria professional, de més de 30 anys, es destaca per la defensa dels drets individuals des del punt de vista col·lectiu i institucional, especialment en l’àmbit de la violència de gènere.

Publicitat

Actualment és presidenta i vocal de la Comissió de Violència de Gènere de l’Il·lustre Col·legi oficial d’Advocats de Terrassa (ICATER) i membre de la Comissió Mixta d’elaboració dels primers protocols de violència domèstica a Sant Cugat i Terrassa.