Sant Cugat se suma a “L’hora del planeta” i el 26 de març apagarà simbòlicament els llums d’edificis emblemàtics

(22/02/2022 – Redacció)   

El ple municipal celebrat el dilluns 21 ha aprovat una moció institucional per tal que Sant Cugat se sumi a la iniciativa “L’hora del planeta”, impulsada per l’ONG World Wildlife Fund (WWF) amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la lluita contra el canvi climàtic.

Per aquest motiu el dia 26 de març a les 20:30 hores l’Ajuntament apagarà simbòlicament els llums d’edificis emblemàtics de la ciutat (com podria ser el Monestir o l’Ajuntament) i, d’aquesta manera, se sumarà a l’apagada d’edificis emblemàtics d’arreu del món que hi haurà en aquell moment. Aquesta iniciativa, d’abast mundial, es va posar en marxa a Sidney l’any 2007.

Publicitat

ple municipal sessió ordinària ajuntament sant cugat moció ciutadans Pla Municipal en contra de l'okupació il·legal

D’altra banda, el ple també ha aprovat una segona moció institucional pel reconeixement, ajuts i benestar social de les persones afectades per la malaltia celíaca. La moció demana el compliment dels acords que recollia una moció aprovada l’any 2016 per tal de “manifestar el suport i reconeixement per part de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a tota la població celíaca de la ciutat”, i també, “instar l’Ajuntament a continuar desenvolupament campanyes de sensibilització, difusió i comunicació, en relació a les al·lèrgies i intoleràncies alimentaries existents, entre elles la malaltia celíaca”.

A més, el ple ha aprovat per unanimitat una moció per millorar l’atenció presencial a la gent gran per part de les entitats financeres. L’acord contempla que l’Ajuntament faci una diagnosi d’aquesta qüestió a Sant Cugat i, també, s’insta al conjunt de les entitats bancàries i financeres que operen al municipi “a reforçar els recursos d’atenció al client, per tal d’oferir un servei adequat durant tot l’horari en especial atenció a les persones grans que no poden fer els seus tràmits o gestions on-line, en compliment del Reial Decret Llei 1/2021 de protecció dels consumidors i usuaris front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica”.

Publicitat

Finalment el ple també ha aprovat –amb els vots a favor de JuntsxSantCugat, CUP, Cs i la regidora no adscrita; l’abstenció d’ERC; i el vot en contra del PSC- una moció en defensa de les persones treballadores i emprenedores autònomes davant la reforma del sistema de cotització proposada pel Gobierno de España. L’acord demana a les administracions públiques en general “defensar i promoure la figura de l’autònom” i insta “el Gobierno de Espanya a reformular la proposta de reforma de les quotes del RETA”