Sant Cugat recupera els actes de Nadal amb més de 370 activitats

(01/12/2021 – Redacció/)  

L’any passat la celebració de Nadal i Reis va estar marcada per força restriccions, a causa de la COVID-19. Ara l’Ajuntament ha volgut recuperar les tradicions i també la presencialitat en més de 370 activitats que s’han programat sota el lema “Torna el Nadal” i que es faran del 2 de desembre al 9 de gener. Totes tindran el format presencial; les que passin en espais tancats s’haurà de fer amb reserva prèvia.

Per tant, enguany tornen l’Envelat i les Fires de Nadal i Reis, les Cavalcades i els Campaments Reials, la Festa de Cap d’Any, els concerts i els espectacles itinerants, Els Pastorets i el Quinto de Nadal.

Publicitat
L’alcaldessa Mireia Ingla i la tinenta d’alcaldia de Cultura Esther Madrona durant la presentació dels actes de Nadal

Com a novetat Sant Cugat tindrà per primera vegada el Parc Jove de Nadal, un espai que aglutinarà una àmplia programació d’activitats per als i les joves de la ciutat i que estarà situat al parc Ramon Barnils, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener.

A més l’Envelat té una nova ubicació: el Parc de Can Vernet. Del 27 de desembre al 4 de gener aquest espai augmenta la capacitat per acollir més de 100 activitats dirigides principalment a infants de 0 a 12 anys.

Foto: Lali Puig

Cavalcada de Reis: nou recorregut

Tornen les cavalcades dels Reis d’Orient a tot el municipi, tant al centre com als districtes. També el Campament Reial al Claustre, on diversos patges i patgesses recolliran, els dies 3 i 4 de gener les cartes.

Els Reis arribaran a la plaça d’Octavià, el dia 5 de gener a les 18 h. El recorregut també serà nou, passant per carrers prou amples que permetran convocar força gent sense crear aglomeracions i finalitzarà a la plaça de la Vila.Pel que fa a Mira-sol els Reis arribaran a la plaça de l’estació de Mira-sol, el dia 5 de gener a les 18 h, per iniciar la cavalcada fins al Casal de Mira-sol, on recolliran les cartes dels més menuts. La Floresta recupera la Cavalcada sense deixar de fer el Campament Reial al Casino. Les Reines d’Orient arribaran en tren, el dia 5 de gener a les 17 h. I a les Planes els Reis arribaran a la plaça del Coll de la Creu d’en Blau, a les 17:30 h, i es consolida l’entrega de cartes als Reis d’Orient al Casal, després de la bona acollida de la proposta l’any passat.

Publicitat

Quinto i Festa de Cap d’Any

Cal Temerari torna a organitzar El Quinto de Nadal i ho farà a la gran carpa del Parc de Ramon Barnils, sent una activitat més del Parc Jove. S’hi podrà jugar les tardes i nits del 25, 26, 28, 29 i 30 de desembre.

quinto-nadal-santcugat

També hi haurà de nou una Festa de les Campanades, a la plaça d’Octavià, fins a les 3 de la matinada, per donar la benvinguda al 2022, amb música en directe. 

Aquest Nadal també hi haurà pessebre vivent, Nadales al carrer el 21 de desembre i la cursa del Gall el 31 de desembre.