Sant Cugat porta als carrers la lluita contra la violència masclista

(23/11/2023 – Redacció)

Aquest 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, Sant Cugat ha organitzat diferents activitats a peu de carrer com la “Jornada Feminista” d’Hora Bruixa que va començar al migdia amb els parlaments a càrrec del Sindicat de Llogateres, Abya Yala i la Xarxa de Dones del Barri del Monestir-Sant Francesc.

Publicitat

L’acte es durà a terme a la pl. de l’Om i va comptar amb l’actuació del cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat. Dins dels actes de la “Jornada Feminista” d’Hora Bruixa també es va dur a terme un vermut musical amb un concert de Pasquines, que va donar pas a un dinar popular.

200 persones participen a la manifestació del 25N a Sant Cugat
La jornada del 25N a la tarda va tenir lloc, un any més, la manifestació contra les violències masclistes. Hora Bruixa van convocar als participants a les 18 h de la tarda a la plaça Lluís Millet, però abans de l‘inici de l’acte es va produïr un moment de tensió quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra va demanar a una de les manifestants identificar-se per dur una bandera de Palestina.

Des d’Hora Bruixa i la CUP Sant Cugat han comdemnat el fets. Els dos dels regidors cupaires a l’Ajuntament van estar presents durant els fets i van denunciar l’acte a xarxes preguntant al Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, “quins són els criteris per reprimir a qui protesta contra un genocidi”.

Publicitat

https://twitter.com/cupsantcugat/status/1728467173348164049

Un cop identificades les portadores de les banderes palestines, el manifestació va poder arrencar amb normalitat  i va realitzar un recorregut pels carrers de la ciutat sota el lema “25N Feminisme com a esperança de vida”. Unes 200 persones van participar en aquesta manifestació que va anar de la pl. Lluís Miller fins a la pl´Octavià on va tenir lloc els parlaments i una performance de denuncia amb foc i flors.