Sant Cugat passarà de 2 a 5 zones escolars per als centres d’infantil i primària

(16/12/2021 – Redacció/)  

Sant Cugat millorarà la zonificació escolar a partir del curs vinent (2022-23) i es passarà de 2 a 5 zones escolars per als centres d’infantil i primària. A més es fixen noves adscripcions de les escoles als centres de secundària. Amb aquests canvis es busca apropar les escoles als domicilis i, per tant, potenciar el valor de la proximitat de barri.

Publicitat

D’aquesta manera les 5 noves zones cobriran:

– Zona 1: Monestir-Sant Francesc i Coll Favà
– Zona 2: Nucli, part de Parc Central, Eixample Sud i Torre Blanca
– Zona3: Volpelleres i Sant Domènech
– Zona 4: Mira-sol, can Mates, Arxiu i part de Parc Central
– Zona 5: Valldoreix, la Floresta i les Planes

Noves adscripcions als centres de secundària: hi haurà zonificació única al municipi i cada escola pública tindrà adscrits dos instituts. El criteri de l’adscripció (no el de zona) és el que dona prioritat d’accés.

Publicitat

– INS Arnau Cadell i Angeleta Ferrer: escoles La Floresta, Ferran i Clua, Ciutat d’Alba, Turó de can Mates i Joan Maragall

– INS Pla Farreras i Leonardo da Vinci: escoles Pins del Vallès, Gerbert d’Orlhac, L’Olivera, Collserola i Pi d’en Xandri.

L’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania un cercador interactiu on s’indica, introduint qualsevol adreça del municipi, la zona escolar a la qual es pertany així com les escoles públiques i concertades assignades.

Les noves zones, consensuades en el marc del Consell escolar municipal, s’han aprovat a la Taula local de planificació educativa formada per l’Ajuntament i el departament d’Educació.

Mancances en l’anterior model

L’actual model de 2 zones començava a presentar deficiències pel que fa a l’equilibri d’oferta i demanda, ja que una de les zones concentrava els nous barris en creixement (Volpelleres i can Mates) i per tant tenia més demanda que oferta. A més, en els darrers anys s’han incorporat nous centres educatius (escola La Mirada, INS Leonardo da Vinci i Institut-escola Catalunya) que obligaven a reequilibrar les 2 zones.

Amb el nou model es garanteix un equilibri de places i demanda a les 5 zones. A més, totes les zones inclouen oferta pública i concertada per tal de seguir garantint la pluralitat educativa que hi ha a la ciutat.

Finalment, les noves adscripcions als centres de secundària també afavoreixen una major relació entre escola-institut en el procés de continuïtat de primària a secundària.