Sant Cugat organitza per primera vegada unes jornades sobre les violències sexuals(23/11/2021 – Redacció)  

Sant Cugat organitza per primera vegada unes jornades per reflexionar, debatre i promoure accions de lluita davant la xacra de les violències sexuals. Aquestes jornades s’emmarquen en els actes del Dia Internacional contra la violència envers les dones (25-N).

Les trobades han tingut lloc a l’edifici de La Unió Santcugatenca

Les trobades han tingut lloc a l’edifici de La Unió Santcugatenca i han comptat amb un conjunt de xerrades i taules rodones liderades per persones expertes en diferents àmbits. També han participat col·lectius com Hora Bruixa, No estas sola, la cooperativa Candela o l’entitat Mujeres unidas entre tierras.

Les jornades s’han dividit en sis taules rodones que han abordat aspectes concrets com les violències sexuals envers les dones, l’abús sexual infantil, el sexpreading, les violències sexuals a l’esport, als espais d’oci i l’acompanyament terapèutic a dones agredides sexualment. Violeta García, psicòloga de l’Associació Assistència Dones Agredides Sexualment (ADDAS), ha lamentat la manca de suport de les institucions i com tracten i expliquen els mitjans de comunicació les agressions sexuals.

Així mateix, també s’ha visualitzat el documental Shootball, de Fèlix Colomer, basat en la investigació sobre els abusos de Joaquín Benítez als Maristes de Barcelona