Sant Cugat no entrarà en fase 1 de desconfinament aquest dilluns07/05/2020 – REDACCIÓ

Sant Cugat finalment no entrarà de moment a la fase 1 del desconfinament, igual que la resta de municipis de la comarca. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que demanarà al govern espanyol que tres regions sanitàries – Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran- siguin les primeres a avançar, a partir del dilluns vinent, 11 de maig, en el procés de desconfinament per l’epidèmia del coronavirus. D’aquesta manera, les altres 6 regions sanitàries en què s’estructura Catalunya hauran d’esperar a fer-ho, ja que segons indiquen els estudis analitzats pel Departament de Salut, en aquests territoris encara hi ha un risc de rebrot de l’epidèmia moderat –en concret, a les regions de Lleida, de Catalunya Central, de Girona, de l’àrea metropolitana nord i de l’àrea metropolitana sud-, o moderat-alt –només a l’àmbit de Barcelona ciutat-. Sant Cugat, igual que tots els municipis de la comarca del Vallès Occidental, forma part de la regió sanitària metropolitana nord.

Alba Vergés ha informat que encara hi ha transmissió comunitària del virus, fet pel qual ha reiterat la crida a la prudència i a seguir les recomanacions d’higiene i de distanciament físic. “No ens podem relaxar, ho diem sempre, encara que sigui cert que les xifres han baixat moltíssim i que el nostre sistema de salut ha pogut atendre a qui ho ha necessitat”, ha emfatitzat. “No hi ha cap regió sanitària a Catalunya amb risc elevat de rebrot, però tot i que el virus va a la baixa, no ens relaxarem“, ha afegit.

La consellera ha informat que la consideració d’avançar en aquest procés d’aquests tres territoris s’ha pres d’acord amb l’anàlisi principal de dos factors: la taxa de transmissió del virus i la incidència de nous casos en els darrers 14 dies. Pel que fa a les altres 6 regions, ha explicat que caldrà que passin uns dies més per veure l’evolució del virus: “És molt positiva a totes aquestes regions, però cal temps per consolidar la tendència i per enfortir el diàleg amb el món local“, per detectar i solucionar algunes complexitats, sobretot als municipis més grans. “La setmana vinent estarem en disposició de presentar una nova proposta per aquestes regions“, ha assegurat Vergés, per qui el fet que aquestes regions no avancin ara “no vol dir que s’hagin d’esperar 15 dies més: han d’anar potser a un ritme més lent que les regions amb un risc baix i això té tota la lògica en l’estratificació que hem fet“.

grifols-santcugat
Carrer Santamaria durant la fase 0


El Vallès té un risc moderat de rebrot

A partir de la incidència acumulada i a l’índex de penetració del virus, s’estableix un índex de valors que classifica el risc de rebrot en quatre categories: baix (valor menor a 30), moderat (entre 30 i 70), moderat-alt (entre 70 i 100) i alt (més de 100). En aquest sentit, la Generalitat ha detallat els valors que conformen l’actual classificació, que no situa cap regió en un risc alt:

  • Baix risc: Alt Pirineu i Aran (valor 8), Terres de l’Ebre (18), Camp de Tarragona (21)
  • Risc moderat: àrea metropolitana nord, forma part Sant Cugat (valor 38), Catalunya central (46), àrea metropolitana sud (58), Lleida (60) i Girona (65).
  • Risc moderat-alt: Barcelona (91).
Mapa de les regions sanitàries i el risc de rebrot


Publicitat


Deixa un comentari