Sant Cugat instal·la 7 sensors per mesurar la qualitat de l’aire

(13/07/2022 – Redacció)  

L’Ajuntament ha instal·lat set sensors per mesurar la qualitat de l’aire. L’objectiu és crear un mapa de la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia local per reduir la pol·lució.

Els sensors analitzaran durant un any els contaminants CO, O3, NO, NO2, PM 1, PM 2’5 i PM 10, i es troben al camí del crist Treballador, els carrers Dolors Bigas i Guadalajara, la rambla Ribatallada, l’avinguda Rius i Taulet, el parc Central i el de Sant Francesc.

Publicitat

La instal·lació de sensors s’emmarca en el pla de mesures que el consistori està impulsant per fer front a l’emergència climàtica, com la creació de ZBE, l’ampliació de carrils bici o un estudi sobre arbrat i contaminació.

Un dels sensors instal·lats per mesurar la qualitat de l’aire a Sant Cugat

 

On estan situats els sensors?

 

Publicitat

  • Camí del Crist Treballador (accés a l’escola Avenç): es podrà avaluar la generació de partícules de pols abans i després del nou paviment que s’està col·locant aquest estiu.

 

  •         Carrer Dolors Bigas (accés a escola L’Olivera): és un espai escolar proper a les autopistes C-16 i AP7/B30.

 

  •         Rambla Ribatallada: carrer amb trànsit intens i presència de molts arbres. Es farà la comparativa amb un altre sensor ubicat a l’av. Rius i Taulet, amb un trànsit similar però sense gairebé arbrat.

 

  •         Avinguda Rius i Taulet: carrer amb trànsit intens i presència de pocs arbres. Es farà la comparativa amb el sensor ubicat a la rambla Ribatallada.

 

  •         Carrer Guadalajara: carrer amb trànsit molt intens, ja que és el punt urbà més proper a l’autopista AP7/B30 (amb 11 carrils d’autopista en aquest tram).

 

  •         Parc Central (c. Josep Vidal i Granés): espai amb trànsit molt baix i carrer molt proper a un gran parc urbà. Es podrà medir la qualitat de l’aire en espais oberts i avaluar la importància de les infraestructures verdes.

 

  •         Parc de Sant Francesc: amb la col·laboració de la Generalitat, s’ha instal·lat damunt de l’estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). L’objectiu és obtenir més dades i comparar-les amb les d’aquesta estació.