Sant Cugat impulsa 31 grans projectes de ciutat amb una inversió de 33,3 MEUR

18/10/2021 – Redacció

L’Ajuntament de Sant Cugat impulsarà 31 grans projectes de ciutat amb una inversió de 33,3 milions d’euros. Del total, 12 milions l’aportarà el consistori, 5,5 milions la Generalitat, 4,8 la Diputació de Barcelona i 10,7 l’AMB. D’entre els projectes, destaquen l’adequació d’una passera per a vianants i ciclistes damunt l’AP7 (2’5M€), el complex esportiu de Mira-sol (9’1M€), l’escola La Mirada (9’2M€), les reurbanitzacions de carrers (6’3M€), la instal·lació de plaques fotovoltàiques (1M€) i la redacció dels projectes de contrucció d’un nou pavelló a can Magí i de reforma de l’antic Ajuntament, del xalet Villa Montserrat i de les masies de can Canyameres i can Ravella. La previsió és que molts d’aquests projectes estiguin finalitzats durant aquest mandat.

Per Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, “en el proper any i mig Sant Cugat veurà com s’executen un gran paquet de projectes destinats a millorar la ciutat i atendre amb més i millors serveis la ciutadania. Aquest gran impuls inversor també ens ajudarà a reactivar l’economia i crear més llocs de treball“.

Publicitat

L’alcaldessa Mireia Ingla i el tinent d’alcaldia Pere Soler durant la roda de premsa de presentació de les inversions

Paral·lelament, el consistori ha sol·licitat 6,1 milions d’euros dels fons Next Generation per executar una quinzena de projectes de mobilitat sostenible.

Segons Mireia Ingla, alcaldessa de la ciutat, “amb aquest gran paquet d’inversions construirem nous equipaments i millorarem la qualitat urbana de la ciutat. I, també, seguirem impulsant la mobilitat sostenible i les accions de lluita contra l’emergència climàtica”.

Per una banda, aquests projectes serviran per reforçar el funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) amb la instal·lació de més càmeres i millorar el sistema informàtic de gestió (3’8M€). D’altra banda, s’han demanat 2’3M€ per a sensors de medició de contaminació i per adequar més carrils bici, com per exemple a la carretera de Rubí (tram Institut FP Sant Cugat), a Mira-sol, a l’avinguda Rius i Taulet o a la rotonda de l’Hipòdrom.

Publicitat







.