Sant Cugat ha atès 86 persones que han arribat d’Ucraïna

(15/03/2022 – Redacció)  

L’Ajuntament posa en marxa el pla “Sant Cugat amb Ucraïna” per donar resposta a les necessitats de les persones procedents d’Ucraïna acollides per famílies, entitats i associacions de la ciutat.

Presentació del pla “Sant Cugat amb Ucraïna”

L’objectiu és garantir les necessitats bàsiques i els serveis que ofereix el municipi a totes les persones ucraïneses que arribin al municipi. L’Ajuntament proporcionarà ajuts d’emergència a qui ho necessiti, així com accés als serveis sanitaris i socials. També es garantirà l’escolarització de tots els i les menors de 18 anys.

Per coordinar totes les atencions, l’Ajuntament ha activat l’Oficina d’Atenció a les Persones Refugiades d’Ucraïna. Es tracta d’un servei de recepció, acompanyament i suport on podrà adreçar-se la ciutadania ucraïnesa que aterri a la ciutat per tenir accés als serveis i ajuts que ofereix l’Ajuntament i el teixit associatiu de Sant Cugat.

L’Oficina d’Atenció a les Persones Refugiades d’Ucraïna està ubicada a Casa Mònaco i funcionarà amb cita prèvia (ucraina@santcugat.cat). L’oficina és gestionada, a través d’un acord amb l’Ajuntament, per l’entitat social Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR).

Abans de la guerra, a Sant Cugat hi havia una comunitat de 152 persones originàries d’Ucraïna. En les darreres setmanes, l’Ajuntament ja ha atès 86 persones que han arribat a Sant Cugat provinents d’Ucraïna i que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament. Però s’espera que siguin moltes més.

La Creu Roja han manifestat la importància de coordinar la solidaritat de la ciutadania a través de les entitats que estan treballant sobre el terreny i sobretot amb aportacions econòmiques.

Al web municipal han habilitat un apartat amb informació actualitzada per als santcugatencs sobre la millor manera d’ajudar la comunitat ucraïnesa en cada moment.

Publicitat