Sant Cugat Fantàstic s’ajorna al mes de setembre i es fusiona amb el Festival Sang Cugat

29/04/2020 – REDACCIÓ /

La 6a edició del Sant Cugat Fantàstic, que s’havia de celebrar al mes de maig de 2020, s’ajorna fins al mes de setembre. A més, el Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat se celebrarà conjuntament amb el Festival Sang Cugat, el certamen dedicat al cinema i la literatura negra que ja se celebrava tradicionalment al setembre. El tancament temporal dels cinemes i la crisi sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus han forçat els organitzadors a prendre aquesta decisió per tal de no suspendre la celebració del festival. Les dates triades provisionalment, a l’espera de l’evolució de les mesures de reobertura d’espais d’oci, són de 15 al 27 de setembre.

Tenint en compte aquesta fusió, els festivals han treballat per buscar una temàtica que sigui comuna als dos gèneres i han decidit dedicar aquesta edició especial als assassins en sèrie. Aquest 2020 se celebren 30 anys de dues icones cinematogràfiques com som ‘The shinig’
(La resplendor) i ‘Friday the 13th’ (Divendres 13) i un clàssic de la literatura criminal com ‘El nom de la rosa’, totes amb assassins en sèrie al centre de la història.

Publicitat

santcugat-fantastic
Fotografia del cartell del 2018

La tinenta d’alcaldia de cultura, educació, esports i joventut, Esther Madrona, ha celebrat que les dues iniciatives culturals hagin trobat un encaix comú. “Ha estat una gran sort que les dues propostes de festival puguin sumar esforços i oferir una programació més àmplia barrejant la disciplina literària amb l’audiovisual. La voluntat és poder celebrar
aquesta proposta negra al mes de setembre, però sempre estarem pendents de les indicacions que ens facin arribar les autoritats sanitàries
“.

L’organització espera poder celebrar les activitats literàries i cinematogràfiques als Cinemes Sant Cugat, bé sigui a les sales de cine o al bar, situat al pis de dalt. Pel que fa a la part cinematogràfica del Sang Cugat es veuran un total de 5 pel·lícules repartides entre el dia 15 i el 24 de setembre. Entremig d’aquestes dates, els dies 18 i 19 de setembre estaran centrats en el programa literari del Sang Cugat en què, com cada any, es presentaran moltes novetats del sector i s’oferiran xerrades i activitats al voltant del gènere negre i criminal.

La traca final serà dels dies 25 a 27 amb la celebració del Sant Cugat Fantàstic. Donades les circumstàncies del mercat nacional i internacional del cinema, el festival tindrà un format més reduït que altres anys. Malgrat això es mantindran les preestrenes al llarg dels tres dies de certamen i es podran veure més de 10 pel·lícules de gènere entre les quals hi haurà molts films inèdits al nostre país.

Publicitat

La fusió dels dos festivals compta amb el suport dels organitzadors dels dos esdeveniments, els Cinemes Sant Cugat i l’Ajuntament del municipi.


Feu un comentari