Sant Cugat es paralitza davant el coronavirus

12/03/2020 – REDACCIÓ

L’Ajuntament ha decidit tancar la majoria d’equipaments municipals, a excepció dels serveis bàsics socials i de salut, i suspendre totes les activitats que tenia organitzades.

Després d’una reunió amb el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), l’alcaldessa, Mireia Ingla, aprovarà un decret municipal amb noves mesures preventives per evitar la propagació del coronavirus. Aquestes mesures entraran en vigor avui a les 15 hores i tindran una durada de 15 dies prorrogables.

Publicitat

En aquest sentit l’Ajuntament ha ordenat el tancament de la majoria d’equipaments municipals esportius, culturals (biblioteques, Casals de Cultura…) i els tres Casals de Gent Gran municipals (Mira-sol, la Floresta i les Planes). Les escoles bressol municipals i l’Escola d’Art només es tancaran demà divendres 13 de març. En canvi, el Taller Triangle i l’Escola de Música i Conservatori es tancaran avui mateix.

D’altra banda, el consistori ha decidit suspendre totes les activitats organitzades tant en espais tancats com a l’aire lliure i les activitats extraescolars municipals.

Publicitat

Cinemes Sant Cugat i Eurofitness amb aforament limitat

El Govern ha prohibit els actes de més de 1.000 persones i es limita a un terç l’aforament dels actes de menys de 1.000 persones per garantir una distància de seguretat.

Aquestes indicacions se seguiran estrictament en el cas dels Cinemes Sant Cugat i de l’Eurofitness de la rambla del Celler (que són equipaments públics però concessionats), que es mantindran oberts però només permetran l’accés a un terç de l’aforament. Els Cinemes Sant Cugat només s’oferiran pel·lícules comercials i deixaran files buides intercalades.

Casaments i funerals limitats a un terç de l’aforament

Finalment, també s’ha pres la decisió de limitar la presència de públic a les cerimònies de casament que faci l’Ajuntament i a les cerimònies de funerals al tanatori municipal, on també es limitarà l’aforament a un terç de la capacitat de les instal·lacions.

Feu un comentari