Sant Cugat encendrà la foguera de Sant Joan amb la Flama del Canigó i escombres de palma

17/06/2019 – josep Lluís Silva/

El proper diumenge, 23 de juny, arribarà per catorzena vegada la Flama del Canigó a Sant Cugat per encendre la foguera de Sant Joan. Amb motiu d’aquesta efemèride, Òmnium ha programat tot un seguit d’actes que incorporen, com a novetat destacada, la recuperació de l’encesa de la foguera amb les tradicionals escombres de palma.

recepcio-flama-canigo-santcugat

Publicitat
Fotografia d’arxiu de l’ajuntament de la recepció de la Flama del Canigó de l’any 2015

La festa començarà el dissabte 22 de juny a les 18:30 h, a la plaça Octavià, on es confeccionaran els fanalets que es podran encendre amb la flama la nit de diumenge. Els més menuts els podran personalitzar, pintant-los. També podran sentir de l’Eva Tataret la tradició de la flama, mentre en Pere Rovira la dibuixa.

Diumenge 23 els actes comencen a les 18h, a la plaça Octavià, amb la ballada organitzada per l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, a càrrec de la cobla Ciutat de Terrassa.

A partir de les 19:30 la Unió Ciclista portarà la Flama fins al centre de Sant Cugat i allà es faran dues cercaviles que portaran la Flama fins a la plaça d’Octavià. Una des de la plaça de l’U d’Octubre, encapçalada pels Diables, i l’altra des de la plaça del Doctor Galtés, amb les Caparrotes. A la plaça d’Octavià s’encendrà el peveter i es farà l’acte oficial, que clourà amb la lectura del manifest, enguany signat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, des de la presó d’Alcalà Meco i el cant de l’himne nacional de Catalunya.

Publicitat

La periodista Lola Mata explicarà tots els actes que la plaça acollirà fins el sopar, a les 21h30. El missatge de la Flama, enguany, ha estat escrit des de la presó d’Alcalà Meco per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. En finalitzar, es cantarà l’himne nacional de Catalunya i es donarà pas a l’encesa de la foguera de Sant Joan.

L’orquestra Gira-Sol posarà la música fins ben entrada la matinada.

Si vols reservar lloc al sopar de carmanyola, mentre quedin places, ho pots fer enviant un correu a santcugat@omnium.cat.

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. S’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país.

Feu un comentari