Sant Cugat, en estat d’alarma i preparat per prevenir el coronavirus

13/03/2020 – REDACCIÓ /

El Govern espanyol ha declarat l’estat d’alarma a tot el territori durant un mínim de 15 dies. Ho ha anunciat Pedro Sánchez en compareixença d’aquest divendres, després que la xifra de morts ja hagi superat les 120 persones i hi hagi més de 4.000 afectats. Una mesura que entrarà en vigor aquest dissabte després del Consell de Ministres extraordinari, i que afecta directament a la ciutat de Sant Cugat, preparada per prevenir el coronavirus.

La mesura preveu limitar la circulació o permanència de persones en determinades hores i llocs, requisar temporalment béns o imposar prestacions personals obligatòries. També intervenir indústries i negocis, a més de limitar o racionar l’ús de serveis o el consum de productes de primera necessitat. 

Publicitat

A més, contempla establir les ordres que siguin necessàries per garantir l’abastiment dels mercats i el funcionament dels serveis dels centres de producció de primera necessitat.

Des de divendres els centres educatius han tancat les seves portes com a mesura preventiva per evitar la difusió del nou coronavirus. Aquesta mesura la va anunciar ahir el departament d’Ensenyament atenent les recomanacions de la Conselleria de Salut.

Fruit d’aquestes recomanacions, l’Ajuntament de Sant Cugat va decidir aquest dijous tancar la majoria d’equipaments municipals, a excepció dels serveis bàsics socials i de salut i suspendre totes les activitats que tenia organitzades.

Publicitat

El Teatre-Auditori va ajornar els espectacles d’aquest cap de setmana i totes les funcions escolars, seguint les indicacions del Govern de la Generalitat, en què se suspenen els actes de més de 1.000 persones i es limita a un terç l’aforament dels actes de menys de 1.000 ciutadans.

santcugat-poblacio
Vista de la ciutat de Sant Cugat des del Monestir

Aquestes indicacions se seguiran estrictament en el cas dels Cinemes Sant Cugat i de l’Eurofitness de la rambla del Celler, que són equipaments públics però concessionats i que es mantindran oberts però només permetran l’accés a 1/3 de l’aforament. En el cas dels Cinemes Sant Cugat, només s’oferiran pel·lícules comercials, amb files buides inetrcalades, i no els cicles de cinema organitzats per l’Ajuntament.

Fruit d’aquestes mesures, Sant Cugat sembla que s’ha paralitzat.

Què segueix obert a Sant Cugat?

Tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat estan oberts, però s’estan ajornant les proves i visites que no són urgents.

El transport públic, la RENFE, els FGC i els autobusos urbans continuen prestant servei als viatgers amb total normalitat.

Els comerços, segons el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, estan mantenint la seva activitat, tot i que els botiguers han mostrat la seva preocupació per la baixada de vendes. Un dels sectors més preocupats és el de l’oci i la restauració que podria acomiadar treballadors, segons ha declarat el propi Carballo.

I amb més motiu després de la decisió del Govern de la Generalitat de tancar locals d’oci, discoteques i àrees comercials no destinades a l’alimentació i productes de primera necessitat.

Pel que fa a l’activitat de les petites i mitjanes empreses encara és aviat per saber l’impacte de les mesures. Segons l’Associació de Pimes de Sant Cugat, les iniciatives del govern espanyol i català per fer front a la nova situació són insuficients i  les empreses estan “molt espantades”.

La Parròquia del Monestir de Sant Cugat no només manté l’activitat, sinó que s’amplia amb més misses.

Les misses a l’església del Monestir es faran amb un màxim de 250 persones. S’augmenten les misses de diumenge: dues misses avançades el dissabte (a les 19h i a les 20h) i s’amplia l’oferta de diumenge, amb una missa cada hora fins a les 13:15 i amb dues misses a la tarda, a les 7 i dos quarts de nou del vespre.

Aquestes mesures ja han afectat la celebració de la Mitja Marató de Sant Cugat, que s’ajorna a després de l’estiu o la Marxa infantil, que es farà o el 24 o el 31 de maig.

Feu un comentari