Sant Cugat demana erradicar tots els tipus de violències masclistes, des de la física fins a la digital

(25/11/2021 – Redacció/)  

El Celler Cooperatiu ha estat l’escenari escollit per realitzar l’acte institucional de rebuig a tots els tipus de violències masclistes, amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista.

A l’acte han assistit els membres del govern local, portaveus i regidors de l’oposició, entitats i associacions i veïnes i veïns. Com altres 25 de novembre, representants dels grups municipals han llegit un manifest en contra de la violència masclista.

Publicitat
Moment de l’acte institucional pel 25N

L’alcaldessa Mireia Ingla ha volgut recordar que les violències masclistes suposen actualment un gran repte per tota la societat. La regidora d’Educació, Pilar Gorina (PSC), ha destacat les noves formes de violència, com la violència obstètrica o la vulneració de drets sexuals i reproductius de les dones.

Núria Gibert (CUP), tinenta d’alcaldia d’Igualtat, ha posat èmfasi en la violència digital i les seves conseqüències.

I és que la violència masclista també es produeix en espais públics, com els mitjans de comunicació, les institucions polítiques i els partits polítics. Així ho ha destacat la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona (ERC).

Publicitat

L’acte institucional també ha volgut donar suport a les supervivents i el seu entorn. Per Cristina Paraira, regidora de Junts per Sant Cugat, les dones han de poder viure sense por.

Aldo Ciprian, portaveu de Cs Sant Cugat, ha recalcat la importància de la conscienciació social en aquesta lluita.

Construcció del mur en contra de les violències masclistes

Durant l’acte institucional hi ha hagut diferents actuacions musicals i s’ha realitzat un acte simbòlic en què els participants han construït un mur de color lila que simbolitza el fet de barrar el pas a les violències masclistes. L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci.