Site icon TV SantCugat.cat

Sant Cugat dedicarà una setmana d’activitats al Dia Internacional de les persones amb discapacitat

(16/11/2023 – Redacció)

El proper 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les persones amb discapacitat i a Sant Cugat, aquest any, s’han organitzat tot un seguit d’actes durant tota aquesta setmana on destaca la primera edició d’una fira d’entitats i els debats realitzats per Televisió Sant Cugat.

Publicitat

Els actes s’han presentat a l’Ajuntament amb la presència de molts representants de les entitats, de l’alcalde i el Comissionat per a les persones amb discapacitat. El nou govern municipal va crear aquest nou càrrec, que exerceix Ferran Felius, amb la voluntat de donar visibilitat i treballar per donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

Una de les primeres accions del comissionat ha estat l’impuls i creació d’una programació pròpia i més extensa per commemorar aquest dia. Les activitats s’han organitzat del 26 de novembre al 3 de desembre sota el lema “Som especials, com tothom”.

Entre les activitats esportives destaca el torneig de Futbol adaptat organitzat per la Penya Blaugrana i on participaran equips de la majoria d’entitats del sector de la ciutat i també de les rodalies. La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) també participa amb un torneig de bàsquet entre el Taller Jeroni de Moragas i Grup Catalònia que es durà a terme l’1 de desembre.

Publicitat

Les il·lustracions del cartell Dia Internacional de les persones amb discapacitat a Sant Cugat d’enguany són obra de Joan Mestre, que també va estar present a l’acte. Un cartell que ilustra un programa d’actes on també ha col·laborat Televisió Sant Cugat, amb la realització de dos tertúlies que porten per títol ‘Envelliment i discapacitat’ i Parlem d’Autisme’.

Programació

26 de novembre

Sessió de discoteca adaptada a la sala Bocca, de 17 a 20h.

Organitza ASDI (Cal inscripció prèvia a asdi@asdi.cat)

28 de novembre

Torneig de Futbol adaptat, de 10 a 13h, al camp de Can Magí.

Organitzat per la Penya Blaugrana.

29 de novembre

Xerrada ‘Conviure amb una persona amb discapacitat, i ara què?’, a les 18h, al Casal Torreblanca.

Organitzada pel Comissionat per la discapacitat

30 de novembre

Sant Cugat participarà en la Jornada comarcal d’entitats i serveis de l’àmbit de la discapacitatAl Vallès Occidental, Sumem Capacitats”, a la Fira de Sabadell.

1 de desembre

Torneig de bàsquet entre el Taller Jeroni de Moragas i Grup Catalònia al Pav-3, d’11:30 a 13h.

Col·labora Unió Esportiva Sant Cugat (UESC)

 

2 de desembre

Projecció de la pel·lícula ‘Campeonex 2’ als Cinemes Sant Cugat, a les 12h.

Amb el suport de Cugat Mèdia.

 

3 de desembre

Dia Internacional de les persones amb Discapacitat ‘Som especials, com tothom’

 

Amb la participació de les següents entitats: Taller Jeroni de Moragas, Fundació Catalònia Creactiva, ONCE, Fundació Privada Jeroni de Moragas, Família Amic, Infinits Somriures, Cooperativa Estel, Acompanya’m, T-OIGO, DAPSI, ACIC, Club Muntanyenc SC, AFA, AVAN, UESC, Nexe Fundació, Amputats Sant Jordi, Fundació Salut Plus, Rotary Club, Mira-sol CF, Maria Hidalgo (Joan Robots) i LAFACT.

 

 

‘Envelliment i discapacitat’, organitzat per la Gent Gran (Modera Joan Cortadellas. Amb la participació de Gemma Aristoy, regidora de Drets Socials, igualtat, feminismes i cooperació, Kate Cope, de Jeroni de Moragas, i Cristina Urriza, d’Avan) i

Parlem d’Autisme’, organitzat per l’associació Acompanya’m (Modera Isabel Montesinos, amb la participació d’Amaia Hervas, psiquiatra Mútua de Terrassa, Victor Adé, psicopedagog i expert amb TEA, Carles Aguilar, pare d’un nen amb TEA, i Ferran Felius, Comissionat per a persones amb discapacitat)

La programació ha estat impulsada pel Comissionat de la Discapacitat, amb la col·laboració de la Taula de la Discapacitat de Sant Cugat i diverses entitats i empreses de la ciutat (ASDI, Penya Blaugrana, UESC, Windown, Cugat Mèdia, Televisió de Sant Cugat, Cinemes Sant Cugat, Taller Jeroni de Moragas, Grup Catalònia, Gent Gran de Sant Cugat, Acompanya’m, Bocca, AVAN i Mútua de Terrassa).

Exit mobile version