Sant Cugat commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia LGTBI17/05/2020 – REDACCIÓ /

Els santcugatencs han volgut recordar aquest diumenge el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Ho han fet diferents entitats i partits polítics locals a les xarxes socials i també ho ha volgut fer l’Ajuntament de Sant Cugat.  Per commemorar el dia, ha penjat a la façana de l’edifici consistorial  la bandera de l’arc de Sant Martí del moviment LGTBI.

Bandera LGTBI penjada a la façana de l’Ajuntament de Sant Cugat. Foto Aj. SantCugat

A banda d’aquest símbol reivindicatiu, l’Ajuntament ha difós a les xarxes aquest vídeo educatiu que vol promoure una mirada tolerant en relació amb la diversitat de les persones LGTBI. Un vídeo que ha compartit també l’alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla a les seves xarxes socials.

Altres col·lectius també han volgut recordar aquest dia a les xarxes, com és el cas del moviment juvenil Arran Sant Cugat.

El partit polític ERC Sant Cugat ha enviat un missatge de suport al col·lectiu i ha reivindicat que tothom estimi qui vulgui en llibertat.

La delegació santcugatenca de la CUP ha compartit a les xarxes socials un missatge del grup de treball LGTBIQ de la CUP Crida Constituent. 

La regidora de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny ha recordat el dia a les xarxes socials i ha reivindicat el dret de les persones amb discapacitat a gaudir de la seva sexualitat i a estimar amb llibertat.

La branca juvenil de Junts per Sant Cugat, JNC i el partit polític Junts Per Sant Cugat, també han volgut retre homenatge al col·lectiu LGTBI a les xarxes socials.

El partit polític Sant en Comú també ha defensat l’amor LGTBI i l’ha contraposat amb l’odi.

La formació política Ciutadans Sant Cugat ha defensat també la igualtat i la llibertat de tots i ha demanat fer visible la vulneració dels drets que pateix el col·lectiu.

La formació juvenil santcugatenca d’ERC ha compartit a les xarxes socials el missatge del perfil LGTBI Sant Cugat cridant a una cassolada de rebuig a l’homofòbia. L’han convocat per aquest diumenge a les 19:00 del vespre.

Un missatge que han compartit altres entitats de Sant Cugat com els Gausacs 

El  Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfobia i la Bifobia recorda el dia que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la seva classificació de malalties mentals. Una efemèride que aquest 2020 compleix 30 anys.

Deixa un comentari