Sant Cugat Comerç vol que el comerç local faci pinya contra la crisi del coronavirus18/03/2020 – REDACCIÓ /

L’Associació Sant Cugat Comerç viu amb preocupació la situació d’indefensió i desconcert que pateix la majoria dels comerços de la ciutat, davant la crisi sanitària i econòmica provocada per l’epidèmia del coronavirus COVID-19. Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat, l’associació comercial ha posat a la disposició de tot el comerç, restauració i oci de la ciutat, les infraestructures comunicatives de l’entitat.

santcugat-comerç-peti-comerç-santcugat-coronavirus
Ciutadans passejant pel centre de la ciutat. Foto de Sant Cugat Comerç

Per aquesta raó, i davant la situació d’excepcionalitat, l’associació comercial ha ofert a tot el comerç, restauració i oci de la ciutat, les infraestructures comunicatives de Sant Cugat Comerç. En moments tan complicats, hem de ser responsables i estar a l’altura de les circumstàncies com a associació, oferint solucions innovadores i servint de vehicle per a la canalització de les necessitats del comerç de la ciutat, sigui associat o no, a través dels nostres canals de comunicació’, afirma Carballo.

L’associació ha obert una nova línia de comunicació i distribució amb tot el comerç no associat mitjançant WhatsApp (690.85.82.30 / 637.76.12.42). Cadascun dels comerços que enviïn una notificació a través d’aquests números, rebran al moment totes les novetats que vagin apareixent.

Els comerços s’adapten a la nova situació

Sant Cugat Comerç ha valorat les accions de molts comerços de la ciutat, que tot i tenir el negoci tancat a causa de l’emergència sanitària, repensen els seus serveis i ja estan realitzant entregues a domicilis, per exemple, per tal de seguir oferint servei als seus clients. Aquests establiments són els següents: Floristeria Blooms, Clinicbikes, Q-Printing, Delicatessen Argentina, Montse Interiors, Pizzeria Lago Di Garda, Llibreria Alexandria, Vins Noe, Angué Angué, Supernatural, Rita Love, El Cuquet i De Mammalia. Durant els dies que venen, aquesta llista s’anirà incrementant. 

Publicitat


Ajudes per al petit comerç

D’altra banda l’entitat santcugatenca ha sol·licitat aquest dimarts mesures urgents i extraordinàries per fer front a la suspensió de l’activitat comercial. ‘És urgent posar en marxa mesures econòmiques que garanteixin la liquiditat a les empreses, especialment a les petites i mitjanes i als autònoms, per evitar el tancament de molts negocis’, senyala Jesús Carballo, gerent de Sant Cugat Comerç.

Recordem que aquest dilluns l’alcaldessa va anunciar que s’obrirà una línia d’ajuts i subvencions destinada a compensar la taxa de terrasses, la taxa de recollida d’escombraries comercial i l’import del Tribut Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Sobre aquestes mesures, el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, considera que “qualsevol ajuda és bona”, però creu que, “més que moratòria del pagament de taxes i impostos, s’hauria de suspendre aquests pagaments mentre les empreses estan tancades”.

Unes mesures que l’Ajuntament farà efectives els pròxims dies i que podeu conèixer amb més detall en aquest enllaç.

A més, aquest dimarts el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va anunciar que establirà un ajut, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes –persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica.

Aquest dimarts també l’executiu espanyol va aprovar la mobilització de 200.000 milions d’euros -prop del 20% del PIB de l’Estat- per fer front a la crisi derivada del coronavirus.

Deixa un comentari