Sant Cugat celebra l’orgull LGTBI+ més enllà del 28 de juny

25/06/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha impulsat la primera campanya de l’orgull LGTBI+ de la ciutat amb un conjunt d’accions que van més enllà d’un gest simbòlic el 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBI+. Accions molt visibles a la ciutat com bancs pintats amb els colors del moviment i semàfors que descriuen altres formes d’afectivitat que van més enllà dels esquemes clàssics heterosexuals.

Fotomuntatge de l’Ajuntament per ensenyar els semàfors amb “parelles diverses” instal·lats a la ciutat

La Tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància Núria Gibert ha explicat aquest dimarts a la presentació de la campanya que”Ens sumem a la campanya que la Generalitat ha impulsat i hem fet aquesta campanya de Sant Cugat, Orgullosa i diversa. Els elements de visualització són els bancs i els semàfors, tot i que entenem que això queda en l’àmbit simbòlic, però que és important fer accions de sensibilització i contra l’estigma i la LGTBIfòbia, que és el que estem treballant des del SAI”

Publicitat

Bancs pintats i semàfors amb “parelles diverses”

La ciutat es vestirà de colors per reivindicar els drets LGTBI+ amb diverses accions que han rebut el suport de la regidoria de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport i Parcs i Jardins.

S’han pintat cinc bancs amb els colors de la bandera LGTBI+ als diferents districtes del municipi (Pla del Vinyet, Casa de Cultura, Casal de Mira-sol, Pl. De la Creu d’en Blau de les Planes i la Pl. De l’Estació de La Floresta).

S’han canviat les figures dels semàfors per parelles diverses al Pla del Vinyet i Quatre cantons i s’il·luminarà amb llum multicolor la façana de l’Ajuntament de divendres a diumenge.

Publicitat

La bandera LGTBI+ onejarà a la plaça de la Vila del 26 al 28 juny tot i la sentència recent del Tribunal Suprem que prohibeix col·locar banderes que no siguin constitucionals als ajuntaments.

Més accions de sensibilització LGTBi+

Aquestes accions s’emmarquen en un programa d’activitats per visibilitzar aquest col·lectiu amb l’objectiu de mostrar les diversitats afectives i de gènere,  celebrar la lluita històrica pels drets de les persones LGTBI+ i rebutjar la LGTBIfòbia coincidint amb la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI+ el pròxim diumenge 28 de juny.

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport José Gallardo ha reflexionat sobre els drets del col·lectiu i ha fet referència a una frase de l’activista socialista Pedro Zerolo: “hay que caminar hacia la igualdad social, esto es combatir la homofobia, la transfobia, la bifobia… y eso se consigue con educación, educación y educación” .

Amb la coordinació del SAI LGBTI Sant Cugat i amb el lema ‘Sant Cugat, Orgullosa i diversa’ s’ha elaborat per primera vegada un programa específic per denunciar la discriminació del col·lectiu LGTBI+, reclamar la igualtat de drets i mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Fins al 28 de juny cada dia es publicarà als perfils de xarxes socials del Servei d’Atenció Integral LGBTI de Sant Cugat (@sai_lgbti_stcugat) i de l’Ajuntament (@ajsantcugat) un curtmetratge amb temàtica LGTBI+ abordat des de diferents perspectives, infància, adolescència, edat adulta i 3a edat. Les produccions audiovisuals reflexionaran entorn de conceptes com el gènere, el cos, la identitat, l’amor i la diversitat.

El 28 de juny,  Dia de l’orgull LGTBI+, es publicarà un vídeo amb entrevistes a persones de la ciutat on es fa una reflexió sobre els drets, vivències i es visibilitza la necessitat de construir un Sant Cugat on la diversitat no sigui una anècdota sinó un valor central.

D’aquesta manera, Sant Cugat s’ha sumat a la campanya que la Generalitat ha impulsat per commemorar el Dia de l’Orgull LGTBI.

Vídeos de sensibilització de la campanya LGTBi+ a Sant Cugat

Feu un comentari