Sant Cugat adquireix un robot de patrullatge per millorar la seguretat i prevenir els robatoris

10/05/2019 – REDACCIÓ /

Es diu Aquiles II i en els propers mesos els veïns de Valldoreix se’l poden trobar patrullant pels carrers. L’objectiu és que el robot arribi als barris extensos i de baixa densitat –com per exemple Valldoreix o Mira-sol- o en zones de difícil accés per reduir els robatoris.

robot-patrullatge-santcugat
Imatge d’Aquiles II

El robot disposa de tres càmeres de 360 graus amb visió nocturna, és capaç d’agafar objectes sospitosos i desactivar explosius i pot comunicar-se per mediar en casos de segrest.

Publicitat

Permet observar a temps real qualsevol incidència que es detecti a la via pública. Té un pes aproximat de 100 quilos i funciona amb bateries elèctriques amb una autonomia d’unes quatre hores.

A més, tot i que en la primera versió l’aparell es mou per control remot, en un futur es podria moure de manera autònoma, gràcies al sensors i al GPS que incorporaria.

Publicitat

El pare de l’Aquil·les II és l’empresa Aquiles Robotic Systems, filial del Grup Gutmar, empresa fundada a Barcelona amb una planta de producció a Sant Cugat, a l’antiga fàbrica Delphi.

La presentació del robot s’emmarca en l’interès de l’ajuntament per adquirir tecnologia per lluitar contra els robatoris. Fa uns mesos el consistori ja va anunciar també que la policia local faria servir drons per controlar el territori.

Feu un comentari